default-image

Ο Γιάννης Πετράκης για όλα…

Αθλητισμός
Ο Γιάννης Πετράκης για όλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την παρουσία του στον πάγκο του ΟΦΗ, για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για την παραμονή της στην κατηγορία αλλά και για το ενδεχόμενο να έχει η Κρήτη τρεις ομάδες τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, μίλησε ο Γιάννης Πετράκης στην ΟΠΑΠ TV.

  "Έχω μάθει στα δύσκολα. Και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Είναι τιμητικό να είμαι στον ΟΦΗ από αυτό το πόστο, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη εποχή", σχολίασε στην ΟΠΑΠ TV ο Γιάννης Πετράκης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Πετράκη:

Για τους λόγους που άργησε να κάνει το μεγάλο άλμα: "Ήταν θέμα επιλογών. Είμαι προπονητής από το 1991 αλλά προτεραιότητα ήταν η οικογένεια μου. Για πρώτη φορά έφυγα το 2004 από την Κρήτη για τον Αστέρα Τρίπολης. Τότε άρχισα να πηγαίνω σε πολλές ομάδες εκτός Ηρακλείου."

Για τον ΟΦΗ: "Την έχω υπηρετήσει αυτήν την ομάδα. Και ως ποδοσφαιριστής, και ως προπονητής στις ακαδημίες, και ως βοηθός του Σκάζνι. Είναι ιδιαίτερο κεφάλαιο ο ΟΦΗ για μένα. Είναι πολύ τιμητικό που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να είμαι προπονητής στον ΟΦΗ."

Για το αν είναι η πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του: "Ήθελα πολύ αυτή την ευκαιρία. Έχω μάθει στα δύσκολα. Και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Είναι τιμητικό να είμαι στον ΟΦΗ από αυτό το πόστο, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη εποχή."

Για τη δυναμική του ΟΦΗ: "Ο ΟΦΗ είναι μέσα στις πέντε-έξι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Γεωγραφικά, ποδοσφαιρικά και σε αυτό που εκπροσωπεί. Νομίζω ότι ο ΟΦΗ πέρασε τα πολύ δύσκολα. Έγιναν λάθη κατά το παρελθόν. Πλέον, όμως, μπαίνουν λιθαράκια που θα βάλουν τις βάσεις για να αποκτήσει ο ΟΦΗ την αίγλη και την οντότητα που είχε στο παρελθόν, και ιδιαίτερα κατά την εποχή Γκέραρντ. Εγώ επειδή βάζω όραμα στη ζωή μου θα βοηθήσω ώστε η ομάδα να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση."

Για το αν υπάρχει ταλέντο στην Κρήτη: "Στην Κρήτη υπάρχει πολύ ταλέντο. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Εργοτέλης που δούλεψε σε αυτή την κατεύθυνση και σήμερα έχει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Ο Εργοτέλης επένδυσε σε αυτό το κομμάτι. Στον ΟΦΗ για κάποια χρόνια προτιμήθηκαν οι εύκολες λύσεις και δεν υπήρχε περιθώριο να ασχοληθούμε με τις ακαδημίες. Τώρα γίνεται πάλι μια μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε προοπτική και ταλέντο στα παιδιά από την Κρήτη. Ήδη έχουν γίνει πολλά επαγγελματίες από την ακαδημία. Πρέπει να επενδύσουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι."

Για την οικονομική κατάσταση στο ποδόσφαιρο: "Αν ξοδεύεις περισσότερα απ' ότι παράγεις δεν υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Έτσι έγινε στη χώρα, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει τα δεδομένα. Η κρίση έχει αναγκάσει τις ομάδες να ασχολούνται με δικά τους παιδιά."

Για το αν η Κρήτη αντέχει 3 ομάδες στη Super League: "Όλοι εμείς που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είμαστε πάντα με την εξέλιξη στο μυαλό μας. Είναι καλό για τα παιδιά της Κρήτης να υπάρχουν ομάδες που μπορούν να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους. Αυτό μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει. Θα είναι κέρδος για την Κρήτη να έχει τρεις ομάδες στη Super League, τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και τον Πλατανιά."

Για την προπονητική του φιλοσοφία: "Για μένα καλός προπονητής είναι αυτός που μπορεί να κάνει μια καλή εκτίμηση και να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έχει στα χέρια του. Εμένα μου αρέσει η ομάδα μου να έχει πολλούς τρόπους να επιτεθεί και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται μέσα στον αγώνα."

Για το αν υπάρχει κόντρα Χανιά-Ηράκλειο στο ποδόσφαιρο: "Αυτό δεν βοηθάει πουθενά. Είναι σπουδαίο να γινόμαστε εμείς καλύτεροι και να μην κοιτάμε τον διπλανό, γιατί χάνουμε το στόχο. Αυτό δεν έχει βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα, ούτε και στο αθλητικό."

Για το Γεντί Κουλέ: "Διαφορετικό να είσαι ποδοσφαιριστής από το να είσαι προπονητής. Αν είσαι παίκτης είναι πιο εύκολο. Έχεις να κάνεις μόνο με τον εαυτό σου και αν είσαι συγκεντρωμένος και ευσυνείδητος θα βγει αυτό. Σαν προπονητής είναι αλλιώς. Άλλοι πρέπει να δείξουν τη δουλειά σου. Είναι δύσκολη δουλειά. Ιδιαίτερα σε ένα μεγάλο σωματείο όπως ο ΟΦΗ. Έχω αίσθηση του που είμαι και τι εκπροσωπώ. Δίνω κάθε μέρα τον καλύτερο μου εαυτό. Με γεμίζει με ευθύνη αυτό και πρέπει να το μεταφράζουμε με δημιουργία αυτό."

Για τους στόχους του ΟΦΗ: "Στόχος η σωτηρία. Αν δούμε πως άρχισε το καλοκαίρι και που είμαστε τώρα, θα καταλάβουμε. Μέχρι 20 Αυγούστου κάναμε μεταγραφές. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και να βρει ο ΟΦΗ το δρόμο του."

Για το μέλλον του: "Θέλω κάθε μέρα να την κερδίζω με τον καλύτερο τρόπο. Δεν κάνω σχέδια. Τα πράγματα και οι ευκαιρίες είναι καλύτερες έτσι."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News