default-image

Βλέπει τετραδα ο ΠΑΟΚ, 2-0 το Λεβαδειακό

Ποδόσφαιρο
Βλέπει τετραδα ο ΠΑΟΚ, 2-0 το Λεβαδειακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έθεσε τις βάσεις για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στην Τούμπα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «8».

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με γκολ του Αθανασιάδη στο 57' με γκολ οφσάιντ του Αθανασιάδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα  ο Σαλπιγγίδης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή της μπάλας (62% - 38%), είδε τον Ιτάνζ να είναι θεατής σχεδόν σε όλο το 45λεπτο (εξαίρεση η φάση του 44' με το πλασέ του Ροτζέριο το οποίο μπλόκαρε), ωστόσο όχι και τους τρόπους να μπει απειλητικά στην περιοχή του Κυριακίδη.

Ο Λεβαδειακός έκλεισε όλους τους χώρους, έψαξε (ανεπιτυχώς) τις αντεπιθέσεις και έτσι όλα όσα μπορούσε να κάνει ο «δικέφαλος» ήταν σουτ εκτός περιοχής. Κορυφαία αυτά των Αθανασιάδη (37') και Αποστολόπουλου (27') που υποχρέωσαν τον τερματοφύλακα των Βοιωτών σε δύσκολες επεμβάσεις, ενώ υπήρχαν και αυτά των Αθανασιάδη (18'), Καμαρά (23', 29') και Λίνο (45'+1').

Δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση του ΠΑΟΚ αυξήθηκε, καθώς ο Λεβαδειακός υποχώρησε ακόμα περισσότερο και ο «δικέφαλος» ήταν συνεχώς στην επίθεση. Όμως και πάλι χωρίς να μπορεί να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία των Βοιωτών και να απειλήσει.

Ωστόσο, ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, με δύο γκολ, έφερε την ανατροπή. Το πρώτο από τον Αθανασιάδη στο 57' (ο Κλάους είναι οφσάιντ, ωστόσο είναι μια φάση δύσκολη, καθώς η πάσα του Λόρενς μοιάζει περισσότερο ως αποτέλεσμα κόντρας από την απομάκρυνση του Λισγάρα [άρα όχι οφσάιντ] παρά ως δική του πάσα [και άρα οφσάιντ]) και το δεύτερο από τον Σαλπιγγίδη στο 60'.

Ο Παράσχος αμέσως έβαλε τους βασικούς που είχε αφήσει εκτός (Ζησόπουλος, Πόι) αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και να απειλεί με τον Λόρενς (63', 70'). Μετά το 70' ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά, έδειξε επιθετικές διαθέσεις, επισκέφτηκε συχνά την περιοχή του Ιτάνζ, αλλά ουσιαστική ευκαιρία δεν δημιούργησε (το «χλιαρό» σουτ του Μεντί στο 77' ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ιτάνζ).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (67' Κάτσε), Λάζαρ, Λόρενς (90'+2' Κωνσταντινίδης), Καμαρά, Σαλπιγγίδης (90' Κουμάλο), Αθανασιάδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Νικολακάκης, Μεντί, Χοσέμι, Λισγάρας, Κόρμπος (64' Ζησόπουλος), Ροτζέριο (73' Καγεχόν), Ρομέου, Μαχαίρας, Μπουμάλ (65' Πόι), Βασιλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News