Αθλητισμός

Ποινή μέχρι τον Οκτώβρη για τον Αρκούδα

Αποκλεισμός  ενός έτους με δίμηνη αναστολή, επιβλήθηκε από την Σούπερ Λίγκα στον Χρήστο Αρκούδα της ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στις 26/1 και το ματς με τον ΟΦΗ. Η Σούπερ Λίγκα λοιπόν ανακοίνωσε ότι επιβάλλει στον παίκτη ποινή αποκλεισμού ενός έτους με δίμηνη αναστολή. Αυτό πρακτικά και όπως ξεκαθαρίζει το νομικό επιτελείο της Ένωσης, σημαίνει ότι ο Αρκούδας δεν θα μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Αρκούδας… γλίτωσε τα χειρότερα αφού θα μπορούσε να του έχει επιβληθεί ποινή αποκλεισμού για δύο χρόνια ενώ τονίζεται ότι η ΑΕΚ θα κάνει άμεσα έφεσης ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να έχει τον παίκτη στην διάθεσή της με την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Eπιπλέον, όπως αναμενόταν, η ΠΑΕ ΑΕΚ απαλλάχθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A΄ δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»: «Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10.5 της Υ.Α 3956/17-2-12 (Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού) σε συνδυασμό με το άρθρο 24 Γ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΑΡΚΟΥΔΑ ποινή αποκλεισμού διαρκείας ενός (1) έτους. Αναστέλλει εν μέρει την ως άνω ποινή για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών».

Σχόλια