default-image

"Διπλό" πρόκρισης, 1-2 ο Αστέρας στα Περιβόλια

Ποδόσφαιρο
"Διπλό" πρόκρισης, 1-2 ο Αστέρας στα Περιβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, που νίκησε 2-1 τον Πλατανιά στα Χανιά και έχει πλέον ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για να τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου

Τον χαρακτηρισμό του φαβορί πιστοποίησε ο Αστέρας στο γήπεδο των Περιβολίων, αφού κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι, επικρατώντας με 2-1 του Πλατανιά. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη προηγήθηκε με γκολ του Μιρτσέτα στο 16', αλλά ο Μπαρτολίνι ισοφάρισε στο 31' και ο Ναβάρο στο 89' χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που πλέον είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στις 14 Μαρτίου ο επαναληπτικός στην Τρίπολη.

Εξαιρετικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, με τις δύο ομάδες να δίνουν καλό ρυθμό, να βρίσκουν αμφότερες δίχτυα και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Πρώτος απείλησε ο Αστέρας με τον Ράγιος στο 4', αλλά η απάντηση του Πλατανιά ήταν άμεση και αφού προειδοποίησε με τον Τετέ στο 6' πήρε το προβάδισμα με γκολ του Μιρτσέτα στο 16' μετά από σέντρα του Αργυρόπουλου, που από δεξιά δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Μετά το 20λεπτο ο Αστέρας βγήκε εκ νέου στην επίθεση και σπατάλησε δύο σημαντικές ευκαιρίες με Ντε Μπλάσις και Λέντσε. Ο Μπαρτολίνι όμως στο 31' δεν αστόχησε και ισοφάρισε επίσης με κεφαλιά, δίνοντας στην ομάδα του το σημαντικό εκτός έδρας γκολ, ενώ στο 43' ο Τσαμπούρης είχε μία ακόμα καλή στιγμή για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες μετρούνται στο δάχτυλο του ενός χεριού. Το ματς ήταν ισορροπημένο, με τον Πλατανιά να έχει κυρίως την κατοχή και τον Αστέρα να αναζητά το γκολ κυρίως με αντεπιθέσεις. Η σημαντικότερη ευκαιρία καταγράφθηκε για τους κρητικούς, αλλά ο Μιρτσέτα δεν κατάφερε να ευστοχήσει από ευνοϊκή θέση στο 71΄.

Ο Σάκης Τσιώλης έριξε στη μάχη τον Ναβάρο, κίνηση που αποδείχθηκε καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα. Οι αρκάδες συνέχισαν να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις και στη μοναδική, που κατάφερε να βρει πρόσφορο έδαφος ο ισπανός μεσοεπιθετικός παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Πλατανιά χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 στο 89'. Μία νίκη, που ουσιαστικά φέρνει τον Αστέρα πολύ κοντά στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Αγκιλέρα, Ποτουρίδης, Κουρτεσιώτης (46' Δημήτρης), Δέντσας, Μιρτσέτα, Τετέ (62' Στόλερ), Λαμπάρθε (67' Ναζλίδης), Ονιέμα, Γιακουμάκης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Φορμίκα, Φραγκουλάκης (63' Ναβάρο), Κοντοές (53' Κάφα), Σέτι, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Λένσε (75' Πιπίνης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News