Αθλητισμός

"Στόχος είναι να προοδεύσει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός"

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ ήταν να επιδιώξει την ευρωπαϊκή διάκριση της ομάδας σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ισπανός προπονητής σε συνέντευξή που παραχώρησε στη "Marca".

Ο ισπανός προπονητής των "ερυθρολεύκων" μίλησε για την προοπτική, που τον έπεισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό, τόνισε πως η συνεργασία του αυτή δεν είναι πισωγύρισμα στην καριέρα του, ενώ χαρακτήρισε μάθημα τον αποκλεισμό από τη Λεβάντε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλώνοντας πως για να έχει ο Ολυμπιακός επιτυχίες στην Ευρώπη θα πρέπει να αγωνίζεται με μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό.

Διαβάστε απόσπασμα από την συνέντευξη του Μίτσελ στην "Marca":

Δεν είναι βήμα προς τα πίσω η επιλογή να αφήσετε την Ισπανία για την Ελλάδα;

"Σε καμία περίπτωση, είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, η οποία θα με βοηθήσει να προσεγγίσω με άλλο τρόπο το ποδόσφαιρο".

Τί σας έχουν ζητήσει από τον Ολυμπιακό;

"Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που θέλει να γίνει ακόμη πιο γνωστός σε διεθνές επίπεδο. Στη βαθμολογία της UEFA κατέχει την 33η θέση, αλλά θέλει να προοδεύσει. Δεν θέλει μόνο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, επιζητεί την ευρωπαϊκή διάκριση".

Τί σας έχουν δώσει;

"Από την πρώτη ημέρα μου έχουν πει πως είμαι ο απόλυτος υπεύθυνος, πως θα παίρνω όλες τις αποφάσεις. Έχω καθημερινή συνεργασία με τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και τον Χουάνχο Λορένθο, ούτως ώστε να γίνονται πράξη αυτά που θέλουμε.

Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στο ρυθμό των αγώνων. Ο αποκλεισμός από τη Λεβάντε είναι ένα μάθημα για εμάς, ούτως ώστε να καταλάβουμε την ένταση και το ρυθμό που πρέπει να έχουμε για να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη. Ό,τι είναι αρκετό για το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν αρκεί για την Ευρώπη".

Σχόλια