default-image

Στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά

Σπορ
Στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2ο Final League Cup θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αλκυών» στο Βραχάτι η συνέντευξη Τύπου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, που θα γίνει 1 και 2 Μαρτίου.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Γιώργος Δέδες, ο πρόεδρος του Παμβοχαϊκού και μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΑΠ, Κώστας Ρωμανός αλλά και ο Δήμαρχος Βέλου- Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Ταρνατόρος. «Σας καλωσορίζω στο 2ο Λιγκ Καπ, το οποίο από φέτος έχει το όνομα του Νίκου Σαμαρά. Θεωρήσαμε ότι ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του, ενός αθλητή που ανήκει σε μια γενιά παικτών που ενέπνευσε και όλες τις επόμενες κι στήριξαν το ελληνικό βόλεϊ», ήταν η αρχική του τοποθέτηση, για να συνεχίσει: «Έχοντας ως δεδομένο ότι το βόλεϊ στην περιφέρεια έχει αρκετούς υποστηρικτές, στόχος μας είναι όλες οι διοργανώσεις να γίνουν στην πόλεις της περιφέρειας όπου υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται στην Α1. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στο διήμερο των αγώνων θα παραβρεθεί και η σύζυγος του Νίκου Σαμαρά και για μας αυτό είναι μεγάλη τιμή και χαρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμο και την Περιφέρεια για τη στήριξη και να τονίσω πως, εκτός από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, θα υπάρχουν και άλλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το τουρνουά και θα δώσουν μια άλλη νότα. Ευελπιστούμε να γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση και περιμένουμε μεγάλη προσέλευση από τον κόσμο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος αποκάλυψε πως θα υπάρχει και οικονομικό όφελος για τις ομάδες που συμμετέχουν στο φάιναλ φορ, με τον νικητή να λαμβάνει το ποσό των 8.000 ευρώ, τον φιναλίστ 4.000 ευρώ και οι άλλες δυο ομάδες θα εισπράξουν από 1.000 ευρώ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Γιώργος Δέδες. «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΣΑΠ και τονίσω ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας που φιλοξενούμε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Εμείς στην Κορινθία θέλουμε το βόλεϊ να γίνει τρόπος ζωής, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει λόγω της ομάδας του Παμβοχαϊκού και συμβάλλει στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής», ήταν τα λόγια του.

Ο δήμαρχος, κ. Παπακυριάκος με τη σειρά του, τόνισε: «Να το πω κι εγώ με τη σειρά μου πως είναι μεγάλη μας τιμή που φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση. Η κρίση που βιώνουμε να γίνει αφορμή για νέο ξεκίνημα και αναδιοργάνωση του γενικότερου τρόπου ζωής. Θα ήθελα να τονίσω πως από την πλευρά του δήμου και της περιφέρειας θα γίνει ό,τι καλύτερο και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα είναι μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση».

Ο πρόεδρος του Παμβοχαϊκού, κ. Ρωμανός επεσήμανε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν χαρά στον κόσμο και πως είναι πολύ θετικό που πραγματοποιούνται στην περιφέρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News