default-image

Χακάν Σουκούρ: "Είμαι Αλβανός"

Ποδόσφαιρο
Χακάν Σουκούρ: "Είμαι Αλβανός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χακάν Σουκούρ είναι, πλέον, βουλευτής στην Τουρκία αλλά δήλωσε πως είναι Αλβανός και όχι Τούρκος, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είχε βάλει στην εκλογική του λίστα τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή λόγω της δημοτικότητας του, όμως, τώρα έβαλε τον Τούρκο να κάθεται σε... αναμμένα κάρβουνα.

Ο Χακάν Σουκούρ βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι και δήλωσε: «Εγώ είμαι Αλβανός. Στην πραγματικότητα, αν το δείτε από αυτήν την πλευρά, εγώ δεν είμαι Τούρκος. Όμως σ' αυτά τα χώματα έφαγα ψωμί».

Ο Ερντογάν δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και είπε για τις δηλώσεις του Σουκούρ: «Κανείς να μην βγει μπροστά μας, επαιρόμενος για τον τουρκισμό ή τον κουρδισμό του. Αλβανός. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που βάλαμε τον κάθε είδους εθνικισμό κάτω από τα πόδια μας. Και ο Μεχετ Ακίφ, ο ποιητής του τουρκικού εθνικού ύμνου ήταν Αλβανός. Τι σημαίνει αυτό ότι αποκλείεται από τον τουρκισμό; Ο αδελφός μας Χακάν Σουκούρ είναι ένας Αλβανός που φόρεσε τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον την φανέλα της εθνικής μας ομάδας. Είναι παιδί αυτού του έθνους. Χωρίς να ντρέπονται, θέλουν να αποβάλλουν τον Χακάν και να τον θέσουν εκτός τουρκισμού. Ο Χακάν, με τα γκολ που πέτυχε έγινε ιστορία, με την εθνική φανέλα έγινε ιστορία», ήταν τα λόγια του Ερντογάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News