Αθλητισμός

Η Ελλάδα έμεινε στην 11η θέση

Η μονομαχία της Ελλάδας με το Βέλγιο για την κατάληψη της 10ης θέσης της UEFA έληξε με νικητές τους Βέλγους, μετά τους αποκλεισμούς του Ολυμπιακού και της Γκενκ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι έσχατοι εκπρόσωποι των 2 χωρών ηττήθηκαν στις έδρες τους για τους επαναληπτικούς της φάσης των 32 του Europa League, με συνέπεια η απόσταση των 0,400 βαθμών που τις χώριζε, να παραμείνει αναλλοίωτη.

Η Ελλάδα διατηρήθηκε στην 11η θέση με 34,000 βαθμούς, χωρίς, πάντως, να αλλάξει κάτι δραματικά για τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" που δικαιούμαστε. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα έπρεπε να φτάσει τη Ρωσία (ακόμα μία θέση στο Europa League), η οποία βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας τούτη τη στιγμή. Απειλή, πάντως, προκύπτει από την Τουρκία, η οποία τούτη τη στιγμή εκπροσωπείται από Γαλατάσαραϊ σε Champions League και Φενέρμπαχτσε σε Europa League, με αρκετές ελπίδες πρόκρισης και σε επόμενες φάσεις.

Σημειώνεται ότι η βαθμολογία μιας χώρας υπολογίζεται από την ετήσια συγκομιδή των εκπροσώπων της σε Champions League και Europa League ανά έτος σε χρονικό φάσμα 5ετίας, διαιρούμενες με τον πλήθος τους. Κάθε αρχή της χρονιάς, αφαιρούνται οι βαθμοί της 1ης σεζόν και προστίθενται οι βαθμοί της νέας.

Σχόλια