Αθλητισμός

Η Περιφέρεια τίμησε τον Μ. Στεφανουδάκη

Η  Περιφέρεια Κρήτης βράβευσε τον Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον ακοντισμό στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου.

Οι παρευρισκόμενοι στην Περιφέρεια υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό το Μεσαρίτη αθλητή, που κατευθύνθηκε με το αμαξίδιό του στην προέκταση των εδράνων της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια, συνοδευόμενος από τους προπονητές και την οικογένειά του.

Το Μανόλη Στεφανουδάκη βράβευσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, επιδίδοντάς του ένα επίχρυσο κλαδί ελιάς, ενώ παράλληλα τον συνεχάρη για την επιτυχία του τονίζοντας:

«Στο Λονδίνο μας έκανε όλους περήφανους αλλά και ταυτόχρονα η διάκρισή του αυτή μας έδωσε και μας δίνει την αισιοδοξία ότι ο Μανώλης με επιμονή και υπομονή θα συνεχίσει να έχει στο μέλλον και άλλες επιτυχίες στο στίβο των αγώνων, αλλά και στον στίβο της ζωής» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης έκρινε χρέος της να τιμήσει σε συνεδρίαση του σώματος τον συμπατριώτη μας Παραολυμπιονίκη, ο οποίος καταθέτοντας δύναμη ψυχής, κατέδειξε περίτρανα ότι με τη θέληση, την επιμονή και την προσπάθεια, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης εξέπεμψε και εκπέμπει μηνύματα σε όλους κάνοντας πράξη τα λόγια  του Νίκου Καζαντζάκη, ότι, παλικάρι είναι αυτός που πηγαίνει στη μάχη χωρίς να έχει τη σιγουριά της Νίκης και με το λιονταρίσιο αγώνα του ξεπερνά τα όρια του και επιτυγχάνει το ακατόρθωτο».

Παράλληλα με αθλητή ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους προπονητές του (Ιπποκράτη Σκαντζάκη,  Γιώργο Βαρβεράκη και  Ιάκωβο Ιωαννίδη),  το σωματείο του «Μεγαλόνησος», τους γονείς και τη σύζυγο του, αλλά και όλους τους Κρήτες αθλητές για την προσπάθειά τους, τους οποίους μάλιστα διαβεβαίωσε ότι η πόρτα της Περιφέρειας Κρήτης θα είναι πάντα ανοικτή για την παροχή κάθε βοήθειας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της.

 Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο Μανόλης Στεφανουδάκης επισήμανε: «Η βράβευση της Περιφέρειας Κρήτης στο πρόσωπο μου αλλά και στους προπονητές μου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και παράλληλα σηματοδοτεί την αναγνώριση του δύσκολου αγώνα μας και των θυσιών μας, γι' αυτό και ευχαριστούμε το σώμα και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Η ηθική βοήθειά τους είναι σημαντική» τόνισε από την πλευρά του ο Μανόλης Στεφανουδάκης, κρατώντας στα χέρια του το τιμητικό έπαθλο.

Ο παραολυμπιονίκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους προπονητές του για τα τρία χρόνια που δούλεψαν σκληρά για το Λονδίνο, αλλά και για τη δουλειά που κάνουν τώρα στην πορεία για το Ρίο. «Η υπόσχεση μας είναι διακρίσεις και μετάλλια μέχρι το 2016, ούτως ώστε ν' αφήσουμε μια σημαντική κληρονομιά, που είναι αυτό που μένει και όχι τα χρήματα όπως θα νόμιζαν κάποιοι», κατέληξε με συγκίνηση.

Ο εκ των προπονητών του Μανόλη Στεφανουδάκη, Γιώργος Βαρβεράκης, αφού ευχαρίστησε το σώμα και τον Περιφερειάρχη για την τιμή, επεσήμανε: «Η ζωή και η καριέρα ενός παραολυμπιονίκη ξεκινά μ' ένα «γιατί». Η συμπλήρωση ενός δύσκολου παζλ τους κάνει ακόμα πιο δυνατούς και πιο μαχητές. Ευχή μας είναι να μην υπάρξουν άλλα «γιατί» στη ζωή τους, ώστε να προχωρήσουν με δύναμη και αισιοδοξία.»

Στη διάρκεια της βράβευσης, όπου παρέστη ο βουλευτής Λασιθίου Κώστας Δερμιτζάκης, η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης,  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης και ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης,   η Περιφέρεια Κρήτης επέδωσε συμβολικά δώρα στους προπονητές και στον πατέρα του παραολυμπιονίκη, Μιχάλη Στεφανουδάκη.

Ο Μ. Στεφανουδάκης χειροκροτήθηκε θερμά από κατοίκους και φορείς του Λασιθίου, που παρέστησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιχειρούμενη αποψίλωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητάς τους, από το κεντρικό κράτος.

Σχόλια