Αθλητισμός

Συνελήφθη πρόσωπο-"κλειδί" για τα στημένα στην Ιταλία

Ένα άτομο που θεωρείται "κλειδί" για τα κυκλώματα στημένων αγώνων με έδρα την Ασία έπεσε στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας.

Πρόκειται για τον Αντμίρ Σούλιτς, ο οποίος συνελήφθη ενώ ταξίδευε από τη Σιγκαπούρη με προορισμό το Μιλάνο. Ο εν λόγω κύριος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα στημένα ματς στην Ιταλία όπου παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη περισσότερα από 50 άτομα.

Η ιταλική αστυνομία γνώριζε για το ταξίδι του Σούλιτς και τον συνέλαβε την στιγμή που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μαλπένζα.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ανάμεσα στους καταζητούμενους μετά το πόρισμα του εισαγγελέα της Κρεμόνα, όπου διεξάγονται έρευνες με τουλάχιστον 150 άτομα να έχουν κριθεί ύποπτα.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ο Σούλιτς ήταν καταζητούμενος από τον Δεκέμβριο του 2011 και θεωρείται άνθρωπος- κλειδί σε παράνομες στοιχηματικές δραστηριότητες όπου ενορχηστρωτής θεωρείται ο επιχειρηματίας από την Σιγκαπούρη, Ταν Σιτ Ενγκ γνωστός και ως Νταν Ταν.

Ο γενικός γραμματέας της Interpol, Ρόναλντ Νομπλ τόνισε πως η αστυνομία της Σιγκαπούρης ενημέρωσε τις αντίστοιχες αρχές της Ιταλίας για το ταξίδι ενός προσώπου που σχετίζονταν με στημένους αγώνες.

Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε υποστήριξε πως ο Σούλιτς συνεργάζονταν με την Νταν Ταν και εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

"H σύλληψη του είναι σημαντική γιατί ο κόσμος πιστεύει πως οι διωκτικές αρχές δεν κάνουν σωστά το έργο τους ούτε προσπαθούν όσο χρειάζεται για να εξαρθρώσουν τις εγκληματικές οργανώσεις.

Θεωρούν όλοι, πως ο Νταν Ταν και οι συνεργάτες του είναι υπεράνω νόμου και δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς".

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Αλμίρ Γκέγκιτς επίσης συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένζα για εμπλοκή σε στημένους αγώνες.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της FIFA, Ραλφ Μούτσκε εξέφρασε την ελπίδα πως ο Νταν Ταν σύντομα θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου αρκεί να υπάρχει υποστήριξη από τις αρχές της Σιγκαπούρης.

Στην ασιατική χώρα ισχυρίζονται πως μελετούν τις πληροφορίες που παρείχε η ιταλική αστυνομία αναφορικά με τον ρόλο του Νταν Ταν προτού αποφασιστεί ο τρόπος δράσης.

Η Europol έπειτα από έρευνα που διήρκεσε 18 μήνες ανακοίνωσε πως 380 ματς στην Ευρώπη κρίθηκαν ύποπτα, ενώ για ακόμη 300 παιχνίδια σε Αφρική, Ασία, Νότια και Κεντρική Αμερική υπάρχουν βάσιμες υποψίες για στήσιμο.  

Σχόλια