Αθλητισμός

Αποφασίζει την Παρασκευή το δικαστήριο για Πιστόριους

Την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου της Πρετόρια για την προφυλάκιση ή μη του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για την εκ προμελέτης δολοφονία της Ρέεβα Στέενκαμπ.

Ημέρα των αγορεύσεων ήταν η Πέμπτη στο δικαστήριο της Πρετόρια, στο οποίο λαμβάνει η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση δολοφονίας της Ρέεβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους.

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης κατηγορείται ότι σκότωσε εκ προθέσεως τη σύντροφό του, με τον συνήγορό του στη δύο και πλέον ωρών αγόρευσή του να προσπαθεί να καταρρίψει τις κατηγορίες, εστιάζοντας σε μικρές λεπτομέρειες και σε λάθη της αστυνομίας που αυτοαναιρείται διαρκώς. Μάλιστα προέκυψε ότι ο επικεφαλής ντεντέκτιβ Χίλτον Μπόθα βαρύνεται με κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας σε κατάσταση μέθης. Αν και ο ίδιος τόνισε ότι οι κατηγορίες έχουν καταπέσει, ίσως αυτή η περιπέτεια τού κοστίσει την εξαίρεσή του από την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας από την πλευρά του αντέκρουσε τα επιχειρήματα του δικηγόρου του Πιστόριους, λέγοντας πώς όπως και 'χε ο "Blade Runner" ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, αφού πυροβόλησε τέσσερις φορές και όχι μία. Τον χαρακτήρισε ύποπτο φυγής και φυσικά ζήτησε την προφυλάκισή του. "Έχουμε μια γυναίκα νεκρή", ανέφερε κυνικά στο φινάλε.   

Το ποιος έπεισε τους δικαστές θα το μάθουμε αύριο οπότε και το δικαστήριο θα αποφανθεί για την προφυλάκιση ή μη του Πιστόριους.

Πηγή: contra.gr    

Σχόλια