default-image

Καλυμμένος με μπλε κουβέρτα ο Πιστόριους στο δικαστήριο

Αθλητισμός
Καλυμμένος με μπλε κουβέρτα ο Πιστόριους στο δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας του Όσκαρ Πιστόριους είναι σήμερα Τετάρτη στραμμένα τα βλέμματα της δημοσιότητας παγκοσμίως, καθώς οι εισαγγελείς αναμένεται να στοιχειοθετήσουν τις λεπτομέρειες της κατηγορίας για φόνο εκ προμελέτης της Ρίβα Στέενκαμπ.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η προδικαστική αυτή ακροαματική διαδικασία είναι πιθανόν να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Ο Πιστόριους έφτασε σήμερα στο δικαστήριο με περιπολικό έχοντας καλυμμένο το κεφάλι του με μία μπλε κουβέρτα.

Την Τρίτη ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης είπε στο δικαστήριο ότι πυροβόλησε τη Στέενκαμπ πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, επειδή την πέρασε για διαρρήκτη.

Ο επιθεωρητής Χίλτον Μπόθα που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος στις 04:15 βρήκε τη Ρίβα στο πάτωμα. Όπως δήλωσε στο δικαστήριο, η 29χρονη φορούσε ένα λευκό σορτσάκι και ένα μαύρο φανελάκι, ενώ ήταν σκεπασμένη με πετσέτες.

Ο Μπόθα ανέφερε ότι στο σπίτι του Πιστόριους βρέθηκε ένα στικάκι με λεπτομέρειες από offshore λογαριασμούς του. «Η Ρίβα είχε πυροβοληθεί στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού, στο δεξιό ισχίο και το δεξιό ώμο. Μέσα στο μπάνιο βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχω περισυλλέξει, και άλλα δύο Blackberries», πρόσθεσε, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο Πιστόριους την πυροβόλησε εν ψυχρώ στο μπάνιο.

Στην ένορκη γραπτή κατάθεση που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ο Όσκαρ Πιστόριους ανέφερε ότι ξύπνησε στη μέση της νύχτας και νόμισε πως άκουσε ένα διαρρήκτη στο μπάνιο του. Μέσα στο σκοτάδι, είπε ότι πήρε το πιστόλι που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι του. Αφού φώναξε προς τον εισβολέα να φύγει, ανέφερε ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές την πόρτα.

Μόνο μετά τους πυροβολισμούς κατάλαβε ότι η Στέενκαμπ δεν ήταν στο κρεβάτι του. Έσπασε την πόρτα του μπάνιου και βρήκε το πτώμα της. «Πέθανε στα χέρια μου. Είμαι συγκλονισμένος από το θάνατο της αγαπημένης μου Ρίβα», αναφέρει στο υπόμνημα.

Ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα αφότου διαβάστηκε η ένορκη κατάθεσή του στο δικαστήριο.

Oι εισαγγελείς τονίζουν ότι δεν υπάρχει πιθανή εξήγηση να στηρίξει την αναφορά του ότι πέρασε τη Ρίβα για διαρρήκτη. «Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Γιατί ένας διαρρήκτης να κλειδωθεί στο μπάνιο», επισημαίνουν.

Τη στιγμή που ο Τύπος της Νότιας Αφρικής περιορίζεται σε μία περιγραφική παρουσίαση της χθεσινής συνεδρίασης, η εφημερίδα The Times αποκαλύπτει ότι είναι πιθανός ο αποκλεισμός του Όσκαρ Πιστόριους από τις αθλητικές διοργανώσεις, εάν αποδειχτεί ότι έπαιρνε στεροειδή αναβολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Τύπο, κατά την έρευνα στην κατοικία του Πιστόριους βρέθηκαν ύποπτα κουτιά και σύριγγες. Η χρήση στεροειδών μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εκρήξεις βίας.

Εντωμεταξύ, η κηδεία της 29χρονης Στέενκαμπ έγινε χθες στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Συντετριμμένος ο πατέρας της, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα έχουμε πάντα τη Ρίβα στην καρδιά μας».

Πηγή: e-go.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News