default-image

Ο απολογισμός του α' γύρου από τον Σίνισα Γκόγκιτς

Ποδόσφαιρο
Ο απολογισμός του α' γύρου από τον Σίνισα Γκόγκιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο προπονητής του Εργοτέλη Σίνισα Γκόγκιτς κάνοντας τον απολογισμό του α' γύρου και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία της ομάδας που βρίσκεται στην κορυφή. Έστειλε όμως και το μήνυμα για τη συνέχεια λέγοντας "είναι εύκολο να φτάσεις ψηλά, δύσκολο όμως να μείνεις".

Μιλώντας για τον πρώτο γύρο, ο Γκόγκιτς επεσήμανε: «Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο, κάναμε το ρεπό μας για τον δεύτερο και είμαστε στο σωστό δρόμο. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ήταν καλά για εμάς, δείχνουν όμως πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα και ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Έχασαν στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου φορμαρισμένες ομάδες όπως ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός Β και αυτό δείχνει ότι αυτό που έλεγα προ καιρού πως αρκετές ομάδες είναι μέσα στο κυνήγι για την άνοδο.

Για εμάς ο πρώτος γύρος, ήταν αρκετά καλός και μπορώ να πω πως ούτε εγώ περίμενα να είμαστε εδώ. Πίστευα όμως στα παιδιά και τη δουλειά που κάνουμε. Οι ποδοσφαιριστές μας απέκτησαν εμπειρίες και χωρίς φόβο πήγαιναν να κερδίσουν κάθε παιχνίδι. Ήταν κάτι που ήθελα να περάσω στα παιδιά, να έχουν τη νοοτροπία του νικητή ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που παίζουν. Στους αγώνες μας θέλουμε να έχουμε την κατοχή, να δίνουμε ρυθμό και να ελέγχουμε το παιχνίδι».

Για την επόμενη τετράδα αγώνων τόνισε: «Τώρα έχουμε μια δύσκολη 4άδα αγώνων όπου στον πρώτο γύρο πήραμε 10 βαθμούς. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές, έχουμε και τον Γκαντιάγκα που ξεπέρασε το πρόβλημά τους, αλλά και τους Βερπακόφσκις και Κοτσώνη που είναι σε καλύτερο επίπεδο από τότε που ήρθαν».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στον αντίπαλο της Τετάρτης, την Δόξα Δράμας: «Πρώτα από όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας είναι η Δόξα Δράμας, η οποία έχει 8 αγώνες να χάσει. Είναι μια έμπειρη ομάδα με καλό ρόστερ που έχει βρει έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό, ενώ έχει κάνει και μετεγγραφές, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει και ποιότητα. Έχουν επίσης και ένα επιπλέον κίνητρο να νικήσουν τον πρωτοπόρο. Εμείς πάμε για τη νίκη και να μείνουμε εδώ που είμαστε. Είναι εύκολο να φτάσεις ψηλά, δύσκολο όμως να μείνεις».

Όσον αφορά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου δήλωσε: «Έχουμε καλό ρόστερ και με τα παιδιά που έγιναν επαγγελματίες. Και αυτά τα παιδιά βρήκαν ρυθμό και πλέον έχουμε 27 παίκτες. Μέχρι τώρα δεν είχαμε και κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς, πέραν του Γκαντιάγκα. Και αυτός πάντως τα δίνει όλα και δεν είχε κάνει και προετοιμασία, όπως και ο Ουέλιγκτον που δεν έχει δουλέψει σε τόσο μεγάλη ένταση. Προσπαθούμε πάντως σε κάθε παιχνίδι να είμαστε αυτοί που πρέπει. Τους έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι δεν έχουν ακόμα τα παιδιά εκεί που έχουν φτάσει.

Δεν κάναμε πολλές μετεγγραφές, αλλά δεν ήθελα να κάνουμε και πολλές για να διατηρήσουμε την ομοιογένεια που έχουμε. Πρέπει να στηρίξουμε όλα τα παιδιά που έχουμε».

Για το πρόσφατο φιλικό με τα Ζωνιανά και τα συμπεράσματά του είπε: «Ήθελα να δω τον Μπρούνο αλλά και τον Βερπακόφσκις στο φιλικό αυτό. Ο "Βέρπα" έχει λίγα επίσημα παιχνίδια, ενώ δεν έχει κάνει καλή προετοιμασία. Θα είναι μαζί μας στη Δράμα και μπορεί και να ξεκινήσει στον αγώνα. Θέλει όμως καλή διαχείριση γιατί δεν είναι ακόμα στο 100%, έχει όμως την κατάσταση και την εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει. Παράλληλα ήθελα να δω και τον Μπρούνο, που θα είναι επίσης μια ακόμα μετεγγραφή. Έχει ποιότητα σαν παίκτης, ήταν όμως ανέτοιμος όταν γύρισε. Είναι πλέον σε σωστό δρόμο, πιο έτοιμος και θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Ήθελα να δω και τα νέα παιδιά και θα το κάνω όποτε μπορούμε για να δώσουμε ευκαιρία στα παιδιά αυτά να είναι περισσότερο έτοιμα».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Ηρακλή Ψαχνών, την ομάδα που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας: «Είναι η πιο σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα, καθώς από εμάς και μετά δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι και με τον Βαζάκα στον πάγκο έχουν κάνει ένα δυνατό σύνολο, ενώ πήρε και 12 παίκτες και πλέον έχει αποκτήσει και ποιότητα. Έχει ψηλούς και δυνατούς παίκτες που είναι έμπειροί και κάνουν κόντρα επίθεση με καλή άμυνα. Στον αγώνα με τη Νίκη που είδα, ήταν καλύτερη η ομάδα του Βόλου, όμως κατάφεραν τα Ψαχνά να πάρουν τον πόντο κάτι που δείχνει πόσο δύσκολο είναι και θα είναι το πρωτάθλημα».

Για το ότι ο Εργοτέλης κρατάει την κορυφή στην βαθμολογία τόνισε: «Είναι ωραίο να είσαι πρώτος, δείχνει τη δουλειά που κάνουμε με τους συνεργάτες μας από την αρχή και το ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Είμαστε μια καλή και δύσκολη ομάδα για κάθε αντίπαλο, αλλά δεν αλλάζω στόχο που έχω και δεν πρόκειται να κάνω προγραμματισμούς. Θα κοιτάω μόνο το επόμενο παιχνίδι και τώρα θέλω να πάμε στη Δράμα και να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο ίσως και να μεγαλώσουμε τη διαφορά που έχουμε από την 4η θέση».

Όσον αφορά το που χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο η ομάδα επεσήμανε: «Σαν τρόπο παιχνιδιού μας, θέλω να έχουμε περισσότερους αυτοματισμούς και ρυθμό. Να μην κρατάμε τη μπάλα εκεί που δεν πρέπει και να βγάζουμε στα παιχνίδια ότι και στις προπονήσεις. Περιμένω ότι αυτό θα γίνει με τους παίκτες που πήραμε. Με τον Βερπακόφσκις, αλλά και τον Μπρούνο μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερη εικόνα.

Το ίδιο και με τα νέα παιδιά που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα. Με κάτω το κεφάλι να συνεχίζουν να δουλεύουν και να δείξουν την ποιότητα που έχουν. Κάθε ένας από τους τρεις έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Πρέπει να διορθώσουν όμως και αυτοί κάποια πράγματα. Με τη δουλειά όμως όλα αυτά τα παιδιά θα φτάσουν εκεί που θέλουμε και θα μπορούν να καλύψουν τα κενά που θα υπάρχουν και θα δώσουν λύσεις, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα στην ομάδα από όλους τους παίκτες που έχουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News