default-image

Υπήρξε μήνυμα που εξαγρίωσε τον Πιστόριους;

Αθλητισμός
Υπήρξε μήνυμα που εξαγρίωσε τον Πιστόριους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον το  ΜΜΕ της Νότιας Αφρικής αλλά και παγκοσμίως, που βάσει των πληροφοριών που έχουν συλλέξει επιχειρούν να αναπαραστήσουν το έγκλημα που συντελέστηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου με θύτη τον Όσκαρ Πιστόριους και θύμα τη φίλη του, πανέμορφο μοντέλο.

Στην κρεβατοκάμαρα της βίλας στην οποία διέμενε το ζευγάρι βρέθηκαν τσαλακωμένα σεντόνια και πεσμένο το iPad της 29χρονης, η οποία ήταν ντυμένη με νυχτικό, στοιχεία που υποδεικνύουν τη διανυκτέρευσή της στο σπίτι, τη στιγμή που η υπεράσπιση του Πιστόριους ισχυρίζεται ότι ο χρυσός παραολυμπιονίκης την μπέρδεψε με εισβολέα.

Στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε η θήκη του όπλου 9 χιλιοστών με το οποίο διενεργήθηκε το έγκλημα και μία γεμιστήρα. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο πρώτος πυροβολισμός σημειώθηκε σε αυτόν το χώρο και η Στίνκαμπ, τραυματισμένη στο γοφό, κατέφυγε στο μπάνιο για να κρυφτεί, με τον Πιστόριους να την κυνηγάει. Οι ενδείξεις θέλουν το γνωστό μοντέλο να έχει διπλώσει στα δύο από τον πόνο και να έχει τα χέρια της στο κεφάλι, όταν ο Πιστόριους την πυροβόλησε ξανά έξω από την κλειστή πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο εξηγείται το διαμπερές τραύμα στο χέρι της και η σφαίρα στο κεφάλι.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα τηλεφωνήματα της μοιραίας βραδιάς. Σύμφωνα με τη "City Press" της Νότιας Αφρικής, ο Πιστόριους τηλεφώνησε στον πατέρα του περίπου στις 3:20 τα ξημερώματα τοπική ώρα, ζητώντας του να έρθει στο σπίτι. Όταν έφτασε η οικογένειά του, ο Πιστόριους μετέφερε τη Στίνκαμπ στο ισόγειο της διώροφης έπαυλης, με τα χέρια και το κεφάλι της να "κρέμονται".

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είπε στην αδερφή του Έιμι ότι συνέβη κάτι τρομερό και ότι μπέρδεψε τη Στίνκαμπ με διαρρήκτη. Η 29χρονη φέρεται να ανέπνεε ακόμα όταν ο Πιστόριους προσπάθησε να τη διατηρήσει στη ζωή. Το ασθενοφόρο και η αστυνομία έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος και λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ένας καλός φίλος του Νοτιοαφρικανού, ο Τζάστιν Ντιβάρις, ισχυρίζεται ότι ο Πιστόριους του τηλεφώνησε κλαίγοντας λίγο αργότερα: «Ο Όσκαρ με πήρε στις 3:55 και μου είπε ότι η Ρίβα είχε πυροβοληθεί. Του είπα "μα τι λες; Δεν καταλαβαίνω". Μετά επανέλαβε "έγινε ένα τρομερό δυστύχημα. Πυροβόλησα τη Ρίβα". Σκότωσα το μωρό μου. Θεέ μου, πάρε με μακριά».

Το επίμαχο μήνυμα

Τα τηλεφωνικά αρχεία ερευνώνται και ίσως φέρουν στην επιφάνεια μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια, που ίσως εξηγεί την αιτία της οργής του Πιστόριους.

Δημοσιεύματα από τη Νότια Αφρική υποστηρίζουν ότι η Στίνκαμπ δέχτηκε ένα γραπτό μήνυμα αργά το βράδυ από τον αστέρα του ράγκμπι Φρανσούα Χουγκάρ, ο οποίος ήταν και φίλος του Πιστόριους.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο Πιστόριους ίσως εξαγριώθηκε από το μήνυμα του 24χρονου Χουγκάρ, ο οποίος ήταν ένα από τα κοντινά πρόσωπα της Στίνκαμπ, μέχρι το Νοέμβριο, όταν και άρχισε ο δεσμός της με το χρυσό παραολυμπιονίκη. Ο Πιστόριους φέρεται να ήταν ενοχλημένος που η σύντροφός του διατήρησε φιλικές σχέσεις με τον Χουγκάρ, με τον παίκτη του ράγκμπι να υπογραμμίζει ότι ο θάνατος της Στίνκαμπ δεν έχει σχέση με αυτόν.

Παραλίγο να πυροβολήσει φίλο του

Τις τελευταίες ημέρες έχει εξακριβωθεί η αγάπη του Πιστόριους για τα όπλα. Τη Δευτέρα, η πολιτική εφημερίδα της Νότιας Αφρικής "Beeld" δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο 26χρονος λίγο έλειψε να πυροβολήσει τον Ιανουάριο έναν φίλο του.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο Πιστόριους και η Στίνκαμπ είχαν βγει για φαγητό σε εστιατόριο του Γιοχάνεσμπουργκ με έναν κοινό φίλο τους, τον Κέβιν Λερένα, και με άλλη παρέα, όταν ο Πιστόριους άρχισε να περιεργάζεται ένα όπλο που είχε φέρει ένας άλλος φίλος του.

«Ο Όσκαρ απλά ήθελε να δει το όπλο και αυτό κάπως μπλέχτηκε στο παντελόνι του και βγήκε η ασφάλεια. Το όπλο εκπυρσοκρότησε και τρομοκρατήθηκα, διότι η σφαίρα πέτυχε το έδαφος, λίγα εκατοστά από το πόδι μου. Δε θα τον χαρακτήριζα αμελή, διότι ήταν απλά ένα ατύχημα. Για μέρες μετά το περιστατικό μου ζητούσε συγνώμη», δήλωσε ο Λερένα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το εστιατόριο δεν ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό συνέβη διότι ο Πιστόριους και η κοπέλα του ήταν θαμώνες του καταστήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News