default-image

Τα γιατί της μητέρας της Ρέεβα…

Αθλητισμός
Τα γιατί της μητέρας της Ρέεβα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H  οικογένειά της Ρέεβα Στέενκαμπ ζητά απαντήσεις για την δολοφονία της 30χρονης, με τη μητέρα της να σπα τη σιωπή της μετά την παράδοση της σορού της κοπέλας την Παρασκευή, ενώ για τον Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για τη δολοφονία της μίλησαν άνθρωποι που τον γνώριζαν από κοντά.

«Γιατί; Γιατί το κοριτσάκι μου; Γιατί συνέβη αυτό, γιατί της το έκανε αυτό; Για ποιο λόγο», διερωτήθηκε η μητέρα της Ρέεβα, Τζουν Στέενκαμπ, σε μία σπαρακτική δήλωση στην εφημερίδα Sowetan.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε αυτήν την τραγική απώλεια. Αυτό που θέλουμε είναι απαντήσεις, απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η όμορφη κορούλα μας πέθανε με τέτοιον τρόπο», τόνισε.

«Είχε πολλά να κάνει ακόμη για εκείνη αλλά τώρα αυτό πάει, έφυγε. Όπως ακριβώς κι εκείνη. Έφυγε... εν ριπή οφθαλμού και με μία ανάσα, το πιο όμορφο κορίτσι που έμεινε ποτέ εκεί δεν είναι πια κοντά μας», είπε συντετριμμένη η μητέρα της.

Ο θείος του θύματος Μάικ υπογράμμισε ότι η οικογένεια «έχει εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της», αλλά ότι γνωρίζει αυτό δε θα φέρει τη Ρέεβα πίσω στη ζωή.

«Ήταν διαρκώς υπό μία απίστευτη πίεση ο Όσκαρ»

«Βρισκόταν συνεχώς υπό μια απίστευτη πίεση», δήλωσε ο πρώην διευθυντής του ιδιωτικού σχολείου Boy's High School της Πρετόριας, Μπιλ Σρόντερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα The Star of Johannesburg. «Αναρωτιέται κανείς τι ρόλο έπαξε η απίστευτη πίεση στην οποία βρισκόταν συνεχώς ο Οσκαρ», πρόσθεσε.

«Ελπίζω μόνο να υπάρχουν ελαφρυντικά. Ελπίζω να ήταν ένα ατύχημα και όχι μια εν ψυχρώ δολοφονία. Όμως, τίποτα δε θα είναι όπως πριν. Ένας μύθος κατέρρευσε», τόνισε. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σρόντερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πιστόριους λίγες ημέρες πριν από το φόνο της φίλης του για να τού ζητήσει τη συμβολή του στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το παλιό του σχολείο.

«Μού είπε ότι το ποσό που θα προσφέρει θα είναι σχετικά μικρό γιατί μόλις είχε αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος που θα μετακόμιζε. Η κοινωνική του ζωή ήταν εκεί, συνεπώς ήταν πρακτικό. Σκεφτόταν να διατηρήσει ένα μικρό διαμέρισμα στην Πρετόρια για να μένει εκεί από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή για τις προπονήσεις του. Δούλευε σκληρά και χαιρόταν που θα συμμετείχε σε αγώνες στην Αυστραλία σε μερικές εβδομάδες», επεσήμανε ο Σρόντερ, ενώ δεν αναφέρθηκε στη φίλη του κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους.

«Δε μιλούσε ποτέ για τις φίλες του μαζί μου. Γνώριζα ότι είχε επιτυχία στις γυναίκες γιατί ήταν όμορφος και χαρισματικός», τόνισε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η εφημερίδα The Star οf Johannesbourg πήρε επίσης συνέντευξη από τον πρώην ποδοσφαιριστή Μαρκ Μπάτσελορ, που ανήκει στο περιβάλλον μίας πρώην συντρόφου του Πιστόριους, ο οποίος έδειξε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας το σημάδι στον τείχο εστιατορίου του Γιοχάνεσμπουργκ από σφαίρα που έρριξε ο Πιστόριους πριν από δυο εβδομάδες. Ο αθλητής προσποιήθηκε ότι δε γνωρίζει τίποτα και η εξήγηση που δόθηκε τότε στους πελάτες ήταν ότι εξερράγη μια φιάλη υγραερίου.

Σύμφωνα με τον Μπάτσελορ, η σχέση του Πιστόριους και της πρώην φίλης του Σαμάνθα Τέιλορ δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Η νεαρή γυναίκα έχει δηλώσει ότι ο αθλητής οδηγούσε με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα ότι την αγνοούσε όταν τον παρακαλούσε να μειώσει ταχύτητα και ακόμα ότι τής απαγόρευε να φοράει ψηλά τακούνια και σκουλαρίκια.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News