default-image

Η. Δεσκουλίδης: Να γίνεται η πάλη στην Ολυμπία

Αθλητισμός
Η. Δεσκουλίδης: Να γίνεται η πάλη στην Ολυμπία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πίστη ότι η απόφαση της ΔΟΕ να αποσύρει την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και μετά δεν θα γίνει αποδεκτή εξέφρασε ο Ηρακλής Δεσκουλίδης, καταθέτοντας μάλιστα και μια ενδιαφέρουσα πρόταση:   «Αν η απόφαση είναι αρνητική για το άθλημα, εμείς ως Ελλάδα να προτείνουμε τα παγκόσμια πρωταθλήματα να γίνουν από το 2020 και μετά να γίνονται στην Ολυμπία».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην αθλητής της πάλης:

«Έχουμε αρκετές εξελίξεις στην Παγκόσμια Ομοσπονδία της Πάλης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Ελβετός Μαρτινέτι – προερχόμενος από μία χώρα που δεν έχει κουλτούρα στο άθλημα – στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε στην Ταϊλάνδη ζήτησε την συμπαράσταση του Συμβουλίου για να υπάρξει μία λύση στο θέμα που προέκυψε με την αφαίρεση του αθλήματος από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Τώρα προσωρινά έχει αναλάβει ο Λάλοβιτς και τον Σεπτέμβριο που θα έχει συνέδριο η Ομοσπονδία, την ίδια περίοδο που θα λάβει την οριστική της απόφαση η ΔΟΕ, θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρόεδρός της.

Είναι πολλές οι αντιδράσεις από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δύο από τις χώρες που είναι στην τελική τριάδα για την διεξαγωγή των Αγώνων – η Τουρκία και η Ιαπωνία - θέτουν βέτο για τις υποψηφιότητες τους. Ένας μεγάλος αριθμός χωρών τιμούν την πάλη, δίνοντας τις σημαίες τους σε αθλητές του συγκεκριμένου χώρου.

Η πάλη στο εσωτερικό σνομπάρεται από τα Μέσα και την Πολιτεία. Η προηγούμενη αθλητική ηγεσία υποβάθμισε την πάλη σε άθλημα δεύτερης κατηγορίας. Μπορεί να κρίνουμε τους ξένους, όμως και εμείς δεν έχουμε συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο στο άθλημα.

Ο Ομπάμα και ο Πούτιν αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση της ΔΟΕ, όπως και σκανδιναβικές χώρες και από την Ασία. Τα “παιχνίδια” αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Την προηγούμενη εβδομάδα είπα πως μεγάλη ευθύνη έχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία που αλλάζει κάθε χρόνο τους κανονισμούς για να έρθει πιο κοντά στο Τζούντο και το καράτε και αυτό επανέλαβε ο Καρέλιν.

Δεν πιστεύω ότι θα περάσει, αφού η αντίδραση από ολόκληρο τον κόσμο είναι πρωτοφανής. Έχω να κάνω μια πρόταση, εφόσον η απόφαση είναι αρνητική για το άθλημα εμείς ως Ελλάδα να προτείνουμε τα παγκόσμια πρωταθλήματα να γίνουν από το 2020 και μετά να γίνονται στην Ολυμπία. Με αυτό τον τρόπο θα προλάβουμε τις εξελίξεις και θα έχουμε σίγουρα τη στήριξη ολόκληρου του κόσμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News