Αθλητισμός

Στεροειδή στο σπίτι του Πιστόριους

Στο σπίτι του Όσκαρ Πιστόριους, σύμφωνα με τη Sun, που επικαλείται πηγές μέσα από την αστυνομία στην Πρετόρια, βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες (στεροειδή).

Μάλιστα ο 26χρονος αθλητής φέρεται να έχει δώσει ήδη αίμα προς εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν την ημέρα που η σύντροφός του, Ρίβα Στίνκαμπ, έπεσε νεκρή από το όπλο του ο ίδιος ήταν υπό την επήρεια ουσιών σε συνδυασμό με αλκοόλ. Πιθανολογείται πως αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη οργής του και να τον οδήγησε σε αποτρόπαιες πράξεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τύπο της Νοτίου Αφρικής, το ματωμένο ρόπαλο κρίκετ που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος έχει χαρακτηριστεί κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο. Η αστυνομία εξετάζει τρία σενάρια: να χρησιμοποίησε ο Πιστόριους το ρόπαλο για να χτυπήσει το 29χρονο μοντέλο, να το χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα του μπάνιου όπου είχε κλειστεί το θύμα ή να το χρησιμοποίησε η ίδια για αυτοάμυνα.

Πάντως πηγές προσκείμενες στην αστυνομία αναφέρουν πως τα στοιχεία που προκύπτουν αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις πως επρόκειτο για δολοφονία και καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του αθλητή πως πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη.

Την Τρίτη θα εξεταστεί το αίτημα του Πιστόριους (που κρατείται σε αστυνομικά τμήμα της περιοχής) για αποφυλάκιση με εγγύηση μέχρι να δικαστεί, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει και η κηδεία της συντρόφου του. Έμπειροι νομικοί εκτιμούν πως, εφόσον δηλώσει ένοχος, ο Πιστόριους θα εκτίσει ποινή φυλάκισης περίπου 20 ετών, ενώ αν συνεχίσει να δηλώνει αθώος και αποδειχτεί το αντίθετο κινδυνεύει με ισόβια (αν και δεν αναμένεται να μείνει στη φυλακή για παραπάνω από 25-30 χρόνια).

Σχόλια