default-image

Το μισθό του από την Παρί θα δίνει στις φιλανθρωπίες ο Μπέκαμ

Ποδόσφαιρο
Το μισθό του από την Παρί θα δίνει στις φιλανθρωπίες ο Μπέκαμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η  Παρί Σεν Ζερμέν  απέκτησε τον  Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Άγγλος μέσος στα 37 του χρόνια και μερικούς μήνες μετά την αποχώρηση του από τους «La Galaxy» έκλεισε συμβόλαιο πέντε μηνών στην «χλιδάτη» Παρί και ξαναγύρισε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως τόσο επιθυμούσε. Μάλιστα, ο Μπέκαμ σκοπεύει να δώσει τον μισθό του σε φιλανθρωπίες.

Η είδηση διέρρευσε αρχικά από τη εφημερίδα «Le Parisien» η οποία όμως ανέφερε τα ονόματα του Μπέκαμ, του Ντε Ρόσι και του Χάμσικ για την Παρί. Λίγες ώρες αργότερα, το BBC πρώτο μετέδωσε ότι ο Μπέκαμ φεύγει από την Αγγλία για το Παρίσι και έτσι κινητοποιήθηκαν όλα τα ευρωπαϊκά Μ.Μ.Ε. Ο Μπέκαμ υπό την συνοδεία των φωτογράφων πήγε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και περίπου στις 12 το μεσημέρι το ιδιωτικό αεροπλάνο του 37χρονου παίκτη προσγειώθηκε επί γαλλικού εδάφους.

Την ώρα του ταξιδιού του μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία από το αεροπλάνο στο facebook και ενημέρωσε τους φαν του για την μετακίνηση του στην Παρί γράφοντας: «Είμαι στο δρόμο για το Παρίσι, είμαι ενθουσιασμένος. Θα σας ξαναγράψω σύντομα».

Ο Μπέκαμ μετά το πέρας των ιατρικών εξετάσεων βρέθηκε στο αίθουσα Τύπου του «Camp des Loges» όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση και βγήκαν στην δημοσιότητα, οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του . Ο έμπειρος μέσος θα είναι παίκτης της Παρί για πέντε μήνες και σκοπεύει να δώσει τον μισθό του, που είναι ύψους 175.000 ευρώ εβδομαδιαίως, σε φιλανθρωπίες.

Με την φανέλα που έχει το νούμερο 22, ο Μπέκαμ παρουσιάστηκε στην παριζιάνικη ομάδα και στις πρώτες του δηλώσεις αποκάλυψε ότι ο μισθός του θα πάει σε ίδρυμα για παιδιά, αποθέωσε τον Ιμπραίμοβιτις και μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι έχει να μιλήσει γαλλικά από το σχολείο!

«Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι κάτι που συζητούσαμε καιρό. Δεν πρόκειται να πάρω λεφτά από την Παρί. Ο μισθός μου θα πάει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα γι παιδιά» είπε ο Μπέκαμ. Για τον Ιμπραίμοβιτς δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξουμε μαζί. Παρακολουθούσα την πορεία του Ίμπρα χρόνια. Πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου»

Ο Μπέκαμ μπορεί να πλησιάζει τα 37 αλλά νιώθει ακόμα νέος. «Έχω παίξει για τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου και είμαι ακόμα επιτυχημένος στα 37 μου. Μπορώ να αγωνιστώ όπως όταν ήμουν 21 » ανέφερε ο Μπέκαμ.

Από τη επιστροφή του από τους «La Galaxy», είχαν διαρρεύσει πολλά σενάρια για το μέλλον του Μπέκαμ και, όπως μάλιστα, είχε γίνει γνωστό από το περιβάλλον του παίκτη υπήρχαν 11 χειροπιαστές προτάσεις από συλλόγους σε όλο τον κόσμο αλλά εκείνος ήθελε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Ο Μπέκαμ έμεινε καιρό εκτός προπονήσεων και μόλις πριν μερικές μέρες άρχισε να μπαίνει πάλι σε πρόγραμμα με τη Άρσεναλ. Όταν είχε γίνει γνωστό ότι ο Μπέκαμ θα προπονείται με τους «κανονιέρηδες» ο Βεγνκέρ είχε αποκαλύψει έμμεσα την επικείμενη μεταγραφή. Ο Γάλλος προπονητής είχε δηλώσει:« Μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να προπονηθεί μαζί μας, μέχρι να βρει καινούργια ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News