default-image

Θα γίνει φέτος το All Star Game

Μπάσκετ
Θα γίνει φέτος το All Star Game

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τη φετινή σεζόν το All Star Game της Α1 μετά το… διάλειμμα της περυσινής χρονιάς. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε ότι θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Χαλβατζάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών:

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: "Παραμένει μπασκετική πρωτεύουσα η Αθήνα και ως πρόεδρος της Λίγκας το βλέπω καθημερινά και είναι ένα γεγονός που πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, όσοι ασκούν αρνητική κακόβουλη κριτική για το μπάσκετ. Το μπάσκετ στη χώρα μας είναι το κορυφαίο άθλημα σε όλα τα επίπεδα και τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν πως ανακάμπτει και στα επόμενα χρόνια αν όλα πάνε καλά θα γίνει αυτό που λέω συχνά, το επόμενο μεγάλο πράγμα στη χώρα μας".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Το μπάσκετ φέτος έχει συναρπαστική εξέλιξη. Όπως μου έλεγε ένας φίλος του χώρου το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αυτή τη στιγμή το σκληρότερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Έχουμε καλό θέαμα. Πριν αρχίσει πολλοί έλεγαν διάφορα, αλλά στην πορεία βλέπουμε πως παίζεται πολύ ωραίο μπάσκετ αναλογικά με τις οικονομικές συνθήκες. Και οι ομάδες ενισχύονται. Πλέον όλες οι θέσεις είναι ανοικτές. Σε όλα τα επίπεδα. Παρατηρούμε μία αυξανόμενη τάση στην παρακολούθηση του μπάσκετ. Θα βγούνε τα στοιχεία.

Υπολογίζουμε πως θα έχουμε αύξηση της τάξης του 20% στην προσέλευση. Υπάρχει μεγάλη αύξηση και στην τηλεθέαση. Επίσης θα ανακοινωθεί. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις από τη Λίγκα. Αφού μπήκαν σε μια σειρά τα τηλεοπτικά. Υπάρχει ικανοποίηση με τη δουλειά μας. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα με όλους τους παράγοντες.

Είναι σημαντικό πως δεν έχει κανέναν παιχνίδι κεκλεισμένων. Είμαι σίγουρος πως και στο ντέρμπι θα κυλήσουν όλα ομαλά".

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ: "Θέλω να πιστεύω πως είναι αυτά που συμβαίνουν. Είμαστε σε επαφή με όλες τις πλευρές. Δε νομίζω πως θα γίνει κάτι. Πρέπει να πάμε σταδιακά σε μία αλλαγή νοοτροπίας. Δε μπορεί να γίνει άμεσα αυτό. Νομίζω το έχουμε καταφέρει σε κάποια επίπεδα".

Για το όραμα της Λίγκας και του ίδιου: "Το όραμά μου είναι το νοικοκυριό. Ο σχεδιασμός και η προοπτική. Να νοικοκυρευτούν οι ομάδες σε πολλά επίπεδα. Μετά είναι η σειρά του ΕΣΑΚΕ, ώστε να μπορέσει να προφέρει στους φιλάθλους αυτά που ζητάνε, μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε. Και μετά θα περάσουμε.

Να μπορέσω την επόμενη φορά που… θα έρθει το ESPN, να πάει στη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο στοίχημα. Αν ανακάμψουν οι δύο ομάδες της πόλης θα δείτε ένα πρωτάθλημα που θα τρίβετε τα μάτια σας".

Για τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και τις χορηγίες: "Ήδη έχουμε αρχίσει συζητήσεις για τα επόμενα χρόνια. Να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις. Και θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ και τον πρόεδρο του. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Βέβαια δεν αρκεί μόνο ο ΟΠΑΠ, καθώς χρειάζεται και άλλους πόρους το πρωτάθλημα.

Σε όσε συζητήσεις έχουμε κάνει, μας λένε και συμφωνούμε πως είναι μεγάλη ευκαιρία για όσους θέλουν να διαφημιστούν, οικονομικά, και ν έχουν μεγάλη απόδοση, είναι το μπάσκετ.

Είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε κοινό μέσο και πάνω. Σε νεανικό κοινό. Δεν έχει βία που έχουν άλλα αθλήματα, είναι υγειές, δεν εμπλέκεται σκάνδαλα και στοιχήματα, είναι απλωμένο σε όλη την ελληνική επικράτεια. Έχει Εθνική ομάδα που προχωρά.

Εγώ αισθάνομαι περήφανα βγαίνοντας στο εξωτερικό έχοντας δίπλα τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να βλέπω πως όλη η Ευρώπη μας σέβεται μας υπολογίζει και ακούει τις απόψεις μας".

Για το All Star Game: "Θα γίνει το All Star Game φέτος. Στην Πάτρα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News