Αθλητισμός

Γκόγκιτς επί παντός επιστητού

Mπορεί ο Σίνισα Γκόγκιτς να είχε αρκετό καιρό να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ωστόσο σήμερα μίλησε για όλους και για όλα. Μάλιστα-όπως εξήγησε-δεν είχε θελήσει να μιλήσει πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό με δική του πρωτοβουλία για να μη φορτώσει με πίεση τους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με τον πρώην προπονητή τους. Ωστόσο το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Λατώ» ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός…

Αρχικά αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έκανε ο Εργοτέλης: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε 5 μετεγγραφές και ιδιαίτερα αυτήν του Βερπακόφσκις τον οποίο θέλαμε τόσο πολύ και 1,5 μήνα τώρα ο Σταύρος Λαμπράκης που χειρίσθηκε την υπόθεση, τον έπεισε να έρθει και του αξίζουν συγχαρητήρια. Πήραμε επίσης και ένα νέο παιδί τον Κοτσώνη για την άμυνα, καθώς μετά τον τραυματισμό του Δασκαλάκη χρειαζόμασταν έναν ακόμα παίκτη. Έχουμε επίσης μαζί μας αλλά και τα 3 νέα παιδιά από τις υποδομές μας, τους Κούτρη, Μπουρσέλη και Άλα.

Είχαμε πρόβλημα με τις μεταγραφές, καθώς αργήσαμε να πάρουμε ενημερότητες, προσπαθήσαμε να βρούμε ότι καλύτερο βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που είχαμε. Δεν ήθελα και πολλούς καινούργιους παίκτες. Έχουμε τώρα ένα σύνολο έμπειρων και νέων παικτών και μπορούμε πλέον να δώσουμε ακόμα περισσότερα και να ικανοποιήσουν τον κόσμο παραπάνω, γιατί οι δυνατότητές που έχουμε σαν ομάδα είναι μεγαλύτερες».

Ιδιαίτερη αναφορά από τον Σ. Γκόγκιτς έγινε και για τους ανθρώπους που ανέλαβαν τη διοίκηση της ομάδας και την έβγαλαν από το διοικητικό αδιέξοδο που είχε βρεθεί: «Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι παράγοντες και είναι δίπλα στην ομάδα για να τρέχουν για αυτήν. Είναι άνθρωποι που αγαπάνε τον Εργοτέλη και προσπαθούν για ότι το καλύτερο από όλες τις πλευρές. Και για τον οικονομικό τομέα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να συνεχίσει η ομάδα έτσι όπως πρέπει. Έγινε μια επιτροπή 5 ανθρώπων οι οποίοι πραγματικά καθημερινά δουλεύουν για να βρουν λύσεις για την ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο, ενώ έχουμε καλές πληροφορίες και από τον Παπουτσάκη, ώστε να βρεθεί μια σίγουρη λύση για την ομάδα, γιατί τα παιδιά το αξίζουν».

Ο έμπειρος τεχνικός είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του: «Αγωνιστικά τα παιδιά πάνε πολύ καλά, είμαι υπερήφανος για μια ακόμα φορά για αυτούς. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια μέχρι τώρα, τα οποία προσπαθήσαμε να κερδίσουμε και τώρα είμαστε πρώτοι. Δεν σκέφτομαι όμως πολύ μπροστά, δεν κάνω υπολογισμούς και θα πω για μια ακόμα φορά ότι βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, ώστε να μαζέψουμε τους βαθμούς που θα χρειαστούμε για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε».

Αναφορικά με την Παναχαϊκή, αλλά και τη συνέχεια του προγράμματος, είπε: «Είναι δύσκολο και το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει πολλούς παίκτες και πρέπει να μάθουμε περισσότερα πράγματα, όπως και για τις άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να γνωρίζουμε κάθε αντίπαλο όσο καλύτερα γίνεται, όμως δεν έχουμε ένα άτομο για να κάνει αυτή τη δουλειά και προσπαθούμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να ξέρουν τα παιδιά τι αντίπαλο έχουν μπροστά τους. Είμαστε σε μια περίεργη θέση στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, καθώς κάθε αντίπαλος που παίζουμε είναι με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν μαζί μας να κάνουν μια νέα αρχή. Δεν είναι εύκολο να παίζουμε με ομάδες που θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη.

Έχουμε ακόμα 3 αγώνες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να μείνουμε πρώτοι. Είναι όμορφο να είσαι πρώτος ειδικά σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με καλές και ιστορικές ομάδες που έχουν παίκτες με εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία. Δεν τους φοβόμαστε όμως και αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι έχω περάσει στους παίκτες μου τη νοοτροπία του νικητή».

Για τις αλλαγές στο προπονητικό τιμ της ομάδας, τόνισε: «Ο Βασίλης Καλαποθαράκος είχε την πρόταση από τον ΠΑΟ και δεν μπορούσα να του πω να μην πάει. Ήξερα τον Κουνδουράκη και από τον ΟΦΗ και από τη δουλειά του στην Ακαδημία και παρά τις πολλές προτάσεις που είχαμε δεν ήθελα να φέρω κάποιον που δεν ξέρει την ομάδα. Και εκεί βοήθησε αρκετά ο Λαμπράκης. Έχω πλέον και βοηθό δίπλα μου τον Βασίλη Πλεσίτη, έναν άνθρωπο που είναι χρόνια στην ομάδα και ξέρει πολύ καλά τα νέα παιδιά που έχουμε και με τον καιρό θα με μάθουν καλύτερα και θα δουλέψουμε καλύτερα, ώστε τα μικρά παιδιά να τα βοηθήσουμε στις αδυναμίες που έχουν να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Πλέον ο Εργοτέλης με τον αέρα της κορυφής και τις προσθήκες που έκανε, θα έχει μια ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, κάτι για το οποίο ο Γκόκιτς υπογράμμισε: «Ο δεύτερος γύρος θα είναι ακόμα πιο δύσκολος. Εμείς όμως παίζαμε καλά και στα προηγούμενα παιχνίδια μέχρι τώρα και όλοι ήξεραν ότι έχουμε μια καλή ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας και επιθετικά. Τώρα με Βέρπακόφσκις θα έχουμε περισσότερες λύσεις, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι πιο δύσκολος ο δεύτερος γύρος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Σε κανέναν αγώνα δεν θα παίξουμε κλειστά και στην κόντρα, γιατί είναι κάτι που δεν ξέρουμε να κάνουμε».

Ακόμα, ο τεχνικός του Εργοτέλη έδωσε έμφαση στη βελτίωση που περιμένει από την ομάδα του: «Θέλω κάθε ημέρα να είμαστε καλύτεροι και για αυτό προσπαθώ. Κάνουμε αβίαστα λάθη και αν προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες μέσα από τη συνεχόμενη δουλειά, θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Στον αγώνα με τον Εθνικό Γαζώρου είχαμε ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ. Δεν έχουμε ηρεμία και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να περάσω στα παιδιά. Να δώσουν ακόμα περισσότερη προσοχή στην προπόνηση και να μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει στους αγώνες. Όλα αυτά όμως έρχονται και με την εμπειρία».

Μιλώντας για τις προτάσεις που υπήρξαν για παίκτες της ομάδας του, απάντησε: «Ζούμε σε μια χώρα που υπάρχουν πολλές προτάσεις και σενάρια. Είναι ευχάριστο για τα παιδιά να υπάρχει ενδιαφέρον για αυτούς, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι μέσα από τη δουλειά μπορούν να πετύχουν μια μεγάλη μετεγγραφή. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα ή στο εξωτερικό. Είναι κάτι ευχάριστο, ξέρω να το διαχειριστώ και το καλό είναι ότι τα παιδιά πατάνε καλά στα πόδια τους και ξέρουν τι τους γίνεται, δεν έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα και αυτό είναι σημαντικό. Κάποια παιδιά δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να παίξουν σε μεγάλη ομάδα και να μην πάνε και να τους στείλουν σε άλλη ομάδα δανεικούς. Πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμοι και είναι κάτι που το καταλαβαίνουν».

Αναφερόμενος τέλος  με περισσότερες λεπτομέρειες για τα αγωνιστικά του πλάνα με την παρουσία πλέον και του Βερπακόφσκις, μίλησε με… χιούμορ: «Δεν θα μαρτυρήσω τα σχέδιά μου», για να αναφέρει όμως στη συνέχεια: «Ταιριάζουν πολύ σαν παίκτες ο Βερπακόφσκις με τον Ζάχορα. Ο Βερπακόφσκις είναι γρήγορος, μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στα πλάγια, ενώ ο Ζάχορα φορ περιοχής και μαζί μπορούν να κάνουν ένα πάρα πολύ καλό δίδυμο. Θα δω τους νέους παίκτες σε τι κατάσταση βρίσκονται και πότε θα μπορούν να μας βοηθήσουν. Ο Βερπακόφσκις έχει τώρα υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του και μετά όταν θα επιστρέψει θα δουλέψουμε μαζί. Θα δω και τον Κοτσώνη σε τι κατάσταση βρίσκεται και όσο πιο γρήγορα τους έχω έτοιμους στη διάθεσή μου, τόσο το καλύτερο».

Σχόλια