default-image

Εξαγόρασε το Μουντιάλ του 2022 το Κατάρ

Αθλητισμός
Εξαγόρασε το Μουντιάλ του 2022 το Κατάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έρευνα που φιλοξενείται στο τελευταίο του τεύχος το France Football αναφέρει πως η ανάθεση της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ έγινε με αθέμιτα μέσα.

Συγκεκριμένα, το έγκυρο γαλλικό περιοδικό φιλοξενεί έρευνα 20 σελίδων, στην οποία αναφέρεται σε εξαγορά ψήφων από τους Αραβες και κατηγορεί ως εμπλεκόμενες τις ομοσπονδίες της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Επισημαίνει, μάλιστα, δυο συγκεκριμένα πρόσωπα και δη τους Ίσα Χαγιάτου και Ζακ Ανουμά από τη συνομοσπονδία της Αφρικής τονίζοντας πως «πούλησαν» τις ψήφους τους στο Κατάρ λαμβάνοντας έκαστος 1,5 εκατ. δολάρια.

Επίσης εμπλέκει τόσο τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί όσο και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί τονίζοντας πως ο Πλατινί έκανε απευθείας συζητήσεις με τους ανθρώπους της ζάπλουτης χώρας ανάμεσα στους οποίους και ο Πρίγκιπας Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι. Ανέφερε, μάλιστα, πως ήταν «παρών» σε δείπνο που έγινε ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, όπου έγιναν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Το France Football αναφέρει πως έχει στοιχεία για όσα αναφέρει και θα τα προσκομίσει στη FIFA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News