default-image

"Τα ευρώ στέρεψαν για πετρέλαιο" λέει ο ΝΟ Χανίων

Σπορ
"Τα ευρώ στέρεψαν για πετρέλαιο" λέει ο ΝΟ Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων προ εβδομάδων είχε αναφερθεί στο πρόβλημα λειτουργίας με τις δύο μικρές πισίνες στο ΕΑΚ της πόλης και την προσπάθεια που είχε κάνει για να βρει χρήματα, από χορηγό εταιρία, για την αγορά πετρελαίου, προκειμένου να μην κλείσουν κι αυτές, όπως συμβαίνει με την 50άρα πισίνα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους ανθρώπους του ΝΟΧ, που βλέπουν την πολιτεία να αδιαφορεί για την εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης που ανήκει στο δημόσιο.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΝΟΧ παρουσιάζει πώς έχουν τα στοιχεία, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από επίσημα χείλη της κυβέρνησης κι απλά αναφέρουν ότι ο ΝΟΧ έχει χρεωθεί σε διάστημα ενός μήνα με 20.000 για την αγορά πετρελαίου και δεν έχουν άλλα χρήματα στο ταμείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι πρωτάκουστο και όμως μέσα σε όλα τα περίεργα που συμβαίνουν στο ελληνικό κράτος, συμβαίνει και αυτό.

Το ΕΑΚ Χανίων που είναι ο αρμόδιος δημόσιος οργανισμός στην πόλη μας, υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Χανίων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ διαθέτει τον απαιτούμενο προϋπολογισμό, εντούτοις όπως ισχυρίζεται, δεν μπορεί να προβεί σε καμία δαπάνη λόγω λήξης της θητείας της διοίκησης από τις 23 Δεκεμβρίου 2012.

Παρόλα αυτά, μέσω δηλώσεων των υπουργών κ. Ι. Ιωαννίδη και κ. Μ. Βολουδάκη, γνωρίζουμε ότι η υπάρχουσα διοίκηση μπορεί να εκτελεί όλες τις υποχρεώσεις της μέχρι το διορισμό νέας διοίκησης στο ΕΑΚ Χανίων.

Ωστόσο, τα γεγονότα στην πόλη μας διαψεύδουν τους υπουργούς. Έτσι, μια υποδομή που ανήκει στο δημόσιο, το Κολυμβητήριο Χανίων, στηρίζεται από τις 22 Δεκεμβρίου 2012 με πετρέλαιο που αγοράζει το αθλητικό σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που είναι χρήστης του χώρου.

Συγκεκριμένα, από τις 22 Δεκεμβρίου 2012 έως σήμερα 28 Ιανουαρίου 2013 το δημόσιο που εκπροσωπείται από το ΕΑΚ Χανίων έχει προμηθευτεί μόνο 3 τόνους πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης των 2 κολυμβητικών δεξαμενών, ενώ το σωματείο έχει προμηθευτεί 12 τόνους και έχει λάβει ως δωρεά επιπλέον 3,5 τόνους.

Δηλαδή, ουσιαστικά ένα αθλητικό σωματείο στηρίζει τη λειτουργία μιας υποδομής του δημοσίου με δικά του έξοδα και δικές του ενέργειες πάνω από ένα μήνα.

Τα χρήματα που ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων έχει χρεωθεί μέχρι σήμερα ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, αν ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων δεν στήριζε την ανωτέρω υποδομή και με δεδομένο ότι η πισίνα 50μ. είναι ήδη κλειστή από τον Οκτώβριο του 2012, τα Χανιά δεν θα διέθεταν καμία αθλητική πισίνα από τις 22 Δεκέμβρη.

Σε αυτή τη θέση, τη χειρότερη σε επίπεδο Κρήτης, έχει οδηγηθεί ο ναυταθλητισμός της πόλης μας, με ενέργειες ή παραλείψεις των αρμοδίων φορέων.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην εγκαταλείψουν το Κολυμβητήριο Χανίων, το δεύτερο αρχαιότερο Κολυμβητήριο της χώρας, μετά αυτό του Ζαππείου. Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων απευθύνει δημόσια έκκληση διότι αδυνατεί πλέον να στηρίζει την ανωτέρω υποδομή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News