default-image

Θάνατος σε Αιγύπτιους οπαδούς

Ποδόσφαιρο
Θάνατος σε Αιγύπτιους οπαδούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θανατική ποινή καταδίκασε αιγυπτιακό δικαστήριο 21 ανθρώπους για τα περσινά επεισόδια στον αγώνα της Αλ-Αχλί με την Αλ-Μαρσλί. Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη μια μέρα μετά την επέτειο της εκθρόνισης του Μπουμπάρακ, αποφάσισε να καταδικάσει σε θάνατο τους 21 κατηγορούμενους για τον θάνατο 74 ανθρώπων πέρσι στο Πόρτ Σάιντ.

Εν μέσω των σφοδρών χθεσινών επεισοδίων, τα οποία είχαν και οχτώ νεκρούς και με την πολιτική κατάσταση της Αιγύπτου να είναι ιδιαίτερα ρευστή καθώς το καθεστώς του Μόσρι που διαδέχτηκε τον Μουμπάρακ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, άνοιξε ξανά ο «φάκελος» του «Πορτ Σάιντ».

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κρούσματα βίας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που αρχικά ξεκίνησε ως οπαδική βία μεταξύ των οπαδών της Αλ-Αχλί και της Αλ-Μαρσλί, στοιχίζοντας την ζωή σε 74 ανθρώπους.

Όμως, στην συνέχεια υπήρχαν έντονες φήμες που ήθελαν παρακρατικούς υποστηρικτές του Μουμπάρακ να «βάφουν» με αίμα ένα ποδοσφαιρικό αγώνα για χάρη του έκπτωτου ηγέτη, διότι μέρος των οπαδών της Άλ-Άχλί, γνωστοί ως «ultras» οι οποίοι ήταν και τα θύματα των πολύνεκρων επεισοδίων, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανατροπή του Μουμπάρακ.

Την επόμενη μέρα από τα επεισόδια οι οπαδοί της Αλ-Αχλί και της Αλ-Μαρλί ενωμένοι είχαν διοργανώσει κοινό συλλαλητήριο επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση και στην αστυνομία, οι οποίες ήταν κατά την γνώμη τους πίσω από την συμπλοκή και δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το μεγάλο αιματοκύλισμα.

Ένα χρόνο μετά στην Αίγυπτο τίποτα δεν έχει αλλάξει. Παρόλο που ο ισλαμιστής Μόρσι διαδέχτηκε τον Μουμπάρακ η κατάσταση παραμένει ίδια και ο κόσμος συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους και να διεκδικεί την αλλαγή του στρατιωτικού καθεστώτος σε δημοκρατία.

Μετά και τα χθεσινά (25/1) επεισόδια, ακόμα οχτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πρόσθεσαν το όνομα τους σε ένα μακρύ κατάλογο νεκρών που έχει «ανοίξει» εδώ και καιρό στην Αίγυπτο.

Μετά από αυτά η αιγυπτιακή δικαιοσύνη «απαντά» καταδικάζοντας σε θάνατο τους 21 κατηγορούμενους των περσινών επεισοδίων με τους συγγενείς των θυμάτων να επευφημούν και να ζητωκραυγάσουν με την ανακοίνωση της ποινής!

Πηγή: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News