default-image

Σε 13 πόλεις το Euro 2020!

Ποδόσφαιρο
Σε 13 πόλεις το Euro 2020!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 να διεξαχθεί σε 13 πόλεις της Ευρώπης πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ η οποία συνεδρίασε σήμερα στη Νιόν.

Όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης από τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μισέλ Πλατινί και τον γενικό γραμματέα Τζιάνι Ινφαντίνο, οι αγώνες της τελικής φάσης θα χωριστούν σε 13 «πακέτα». Τα 12 από αυτά θα περιλαμβάνουν τους αγώνες που θα γίνουν στη φάση των ομίλων και σε ένα γύρο νοκ-άουτ, ενώ το 13ο θα αφορά τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού που θα φιλοξενηθούν στο ίδιο γήπεδο.

Η οριστική απόφαση για τις πόλεις που θα διοργανώσουν τους αγώνες θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει εκφράσει ανοιχτά την στήριξή του στην υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης ως έδρα των ημιτελικών και του τελικού, αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν ανατεθεί στους Τούρκους η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά. Στη λίστα των φαβορί για το φινάλε της διοργάνωσης είναι το Λονδίνο, η Ρώμη, η Μαδρίτη και το Βερολίνο.

Κάθε χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει με μια έδρα κάποιο από τα παραπάνω πακέτα, αρκεί τα γήπεδα της να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μίνιμουμ χωρητικότητας που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ. Έτσι για τη διεξαγωγή αγώνων για τη φάση των ομίλων και των «16» απαιτούνται γήπεδα 50,000 θεατών (ωστόσο μπορεί να γίνουν αποδεκτά κατ'εξαίρεση και δυο γήπεδα με χωρητικότητα 30,000), για τα προημιτελικά χρειάζονται στάδια 60,000 θεατών ενώ για τα ημιτελικά και τον τελικό θα χρειαστεί γήπεδο 70,000.

Όπως ξεκαθαρίζει η ΟΥΕΦΑ η ανάθεση διοργάνωσης των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν σημαίνει και την αυτόματη συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας στην τελική φάση.

Σύμφωνα με το πλάνο, σε κάθε όμιλο δεν θα μπορούν να κληρωθούν περισσότερες από δυο διοργανώτριες ενώ κάθε μια από αυτές έχει εξασφαλισμένα δυο ματς στην έδρα της στη φάση των ομίλων. Η σύνθεση των ομίλων θα προκύψει έπειτα από κλήρωση με τα κριτήρια που ισχύουν και σήμερα σχετικά με την κατάταξη των ομάδων.

Παράλληλα στην συνεδρίαση οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία το 2016. Οι δέκα πόλεις είναι : η Μπορντό, η Λανς, η Λιλ, η Λιόν, η Μασσαλία, η Νίκαια, το Παρίσι , το Σεν-Ντενί όπου βρίσκεται το Σταντ Ντε Φρανς, το Σεντ Ετιέν και η Τουλούζ.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News