default-image

Στις 9:45 Μακάμπι- Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Στις 9:45 Μακάμπι- Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, Ολυμπιακός και Μακάμπι θα τεθούν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα στις 21:45 στη «Nokia Arena», με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-3 στον έκτο όμιλο του TOP 16  και γι' αυτό η μεταξύ τους αναμέτρηση παίρνει το χαρακτήρα  τελικού.

Η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας δεν έχει ταξιδέψει με τους καλύτερους οιωνούς στο Τελ Αβίβ. Ο Τζος Πάουελ δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ενώ την τελευταία στιγμή τέθηκε νοκ άουτ και ο Έισι Λο, ο οποίος τραυματίστηκε στην τελευταία -Εν Ελλάδι- προπόνηση. Έτσι, αφού οι δύο Αμερικανοί παρέμειναν στην Αθήνα, στο Ισραήλ ακολούθησε την «ερυθρόλευκη» αποστολή ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Από την άλλη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, οι οποίοι μία μέρα πριν δήλωσαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από τη βαριά ήττα στη Ρωσία από τη Χίμκι, με την οποία πήγαν -και αυτοί- στο 1-3.

Φέτος, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην αρχή της σεζόν, όπου σε παιχνίδι προετοιμασίας στο τουρνουά της Νυρεμβέργης, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε επικρατήσει με σκορ 92-74 του Ολυμπιακού.

Οι αναμνήσεις των ερυθρόλευκων δεν είναι και οι καλύτερες από τις επισκέψεις τους στο Τελ Αβίβ, όπου και έχουν χάσει 8 από τα 11 παιχνίδια που έχουν δώσει στην πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίσε εκτός έδρας τη Μακάμπι ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2009 και παρότι είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Τσίλντρες 15, Χαλπερίν 14, Μπουρούσης 11, Παπαλουκάς 11, Τεόντοσιτς 10), ηττήθηκε 96-83.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News