default-image

Κλήθηκαν για το «ύποπτο» Επανομή και Θρασύβουλος

Ποδόσφαιρο
Κλήθηκαν για το «ύποπτο» Επανομή και Θρασύβουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ - Football League 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Αναγέννηση Επανομής και Θρασύβουλος για τον περσινό μεταξύ τους αγώνα ο οποίος έχει χαρακτηριστεί "χειραγωγημένος" από την UEFA.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ - Football League 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 24/1/2013 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ/ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα: Την ΠΑΕ Αναγέννηση Επανομής, τον ποδοσφαιριστή Ι. Γκέσιο, την ΠΑΕ Θρασύβουλος, τον ποδοσφαιριστή Α. Κασμερίδη για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 21 Β΄ και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ Αναγέννηση Επανομής-ΠΑΕ Θρασύβουλος 23-05-2012). Κοινοποίηση-κλήση: Αθανάσιος Σέζος (διαιτητής).

Όσον αφορά στις ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση παράβασης του συγκεκριμένου άρθρου είναι:

α) χρηματική ποινή 20.000 έως 60.000 ευρώ.

β) δεκαετή τουλάχιστον απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και

γ) δεκαετή τουλάχιστον απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα (ή ομάδες) θα τιμωρείται με υποβιβασμό και ποινή 300.000 ευρώ.

Το άρθρο 22 αναφέρεται σε διαστρέβλωση και αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνων και προβλέπει ποινή αποκλεισμού και ποινή 15.000 έως 40.000 ευρώ. Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών και ποινή 30.000 έως 80.000 ευρώ.

Το περασμένο καλοκαίρι η UEFA είχε στείλει φάκελο στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού σχετικά με τον αγώνα αυτόν ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα έρευνα, καθώς το ματς χαρακτηριζόταν ως "χειραγωγημένο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News