Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός στην Πάτρα, το μυαλό στη Σιένα…

Μπορεί ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίζει σήμερα (17:00) στην Πάτρα τον Απόλλωνα για την 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ωστόσο το μυαλό των ερυθρολεύκων είναι στην  απόφαση του αθλητικού δικαστή της Ευρωλίγκας για την τύχη του αγώνα με τη Σιένα κι αυτό γιατί από σήμερα μετρά η αντίστροφη μέτρηση για την τελική τύχη του αγώνα για το Top 16.

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (χωρίς να αποκλείεται  και  μέσα στη μέρα) αναμένεται η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το αν η αναμέτρηση της Παρασκευής θα επαναληφθεί ή το αρνητικό αποτέλεσμα (72-74) θα διατηρηθεί και μετά την ένσταση των «ερυθρολεύκων».

Το σχετικό υπόμνημα των πρωταθλητών Ευρώπης θα βρίσκεται από σήμερα στα γραφεία της Ευρωλίγκας και τη διάθεση του αθλητικού δικαστή που θα εξετάσει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η «γραμμή» του Ολυμπιακού είναι πως η εξέλιξη του αγώνα αλλοιώθηκε από το σταμάτημα του χρονομέτρου για κάτι παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα δίνοντας χρόνο στη Σιένα να εκδηλώσει επίθεση και να φτάσει στο νικητήριο καλάθι. Υπάρχει, δε, και το δεδικασμένο του αγώνα της Γκέτινγκεν με την Μπεσίκτας προ διετίας στο Eurocup, όπου σε μία πανομοιότυπη περίπτωση είχε αποφασιστεί η επανάληψη όλου του ματς.

Η Σιένα, με τη σειρά της, έχει τα δικά της επιχειρήματα. Κυριότερο, ότι η διακοπή του χρονομέτρου δεν επηρέασε μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και τη δική της ομάδα, καθώς-όπως λένε οι Ιταλοί-αν είχαν λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους θα μπορούσαν και πάλι να φύγουν νικητές από το ΣΕΦ.

Ασφαλείς εκτιμήσεις για την απόφαση δεν μπορούν να γίνουν. Σε περίπτωση που διατηρηθεί το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε δυσχερή θέση και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει το τρένο των προημιτελικών, αν και υπάρχουν ακόμη δέκα ματς μπροστά του και όλα διορθώνονται. Αν η απόφαση είναι «επανάληψη», το πρόβλημα θα είναι πότε θα οριστεί το ματς, καθώς πρέπει να γίνει πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και στη μοναδική διακοπή που υπάρχει (μεταξύ έκτης κι έβδομης αγωνιστικής) στο Top 16, ο Ολυμπιακός έχει ματς πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ενώ η Σιένα το Final 8 του ιταλικού Κυπέλλου.

Σχόλια