Αθλητισμός

Συγνώμη μέσω email ο Άρμστρονγκ!

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ρικ Ράιλι θεωρούσε φίλο του τον Λανς Άρμστρονγκ. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος δημοσιογράφος που συνδέεται με στενή φιλική σχέση με έναν αθλητή.

Συγγραφέας και δημοσιογράφος του ESPN ο Ράιλι πήρε προσωπικά την ομολογία του Άρμστρονγκ. Βλέπετε τόσα χρόνια υπερασπιζόταν τον Άρμστρονγκ, αφού ο τελευταίος τον διαβεβαίωνε πως οι κατηγορίες εναντίον του δεν έχουν δόση πραγματικότητας.

"Ανάμεσα στα emails μου την Τετάρτη το πρωί, βρήκα κι ένα από τον Λανς Άρμστρονγκ", έγραψε ο Ράιλι στη στήλη του. "Ράιλς, σου ζητώ συγνώμη. Μόνο αυτό μπορώ να πω τώρα, αλλά έρχεται μέσα από την καρδιά μου. Δύο σημαντικές λέξεις", ανέφερε το email του Άρμστρονγκ, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Ράιλι θεωρείται "προδομένος" γιατί έγραφε υπέρ της αθωότητας του Τεξανού. "Γιατί; Γιατί ο Άρμστρονγκ μου έλεγε πάντα πως είναι καθαρός. Με ανοιχτό το κασετοφωνάκι, με κλειστό το κασετοφωνάκι. Στο Κολοράντο. Στο Τέξας. Στη Γαλλία. Στα λεωφορεία των ομάδων. Σε αυτοκίνητα. Σε κινητά... Ακόμα κι όταν η δική μου έρευνα δεν θα είχε αποτέλεσμα, θα ήμουν πεπεισμένος. Θα συνέχιζα να "γυαλίζω" έναν θρύλο που αποδείχθηκε πως ήταν κάλπικος".

Πάντως η WADA με ανακοίνωση της είπε πως για να δεχθεί την "ομολογία" του Άρμστρονγκ, θα πρέπει ο τελευταίος να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να ορκιστεί ενώπιον του δικαστηρίου πως θα πει την αλήθεια.

Σχόλια