default-image

Σημαντικά παιχνίδια για ΟΦΗ και Ηράκλειο

Μπάσκετ
Σημαντικά παιχνίδια για ΟΦΗ και Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο σημαντικά έως τώρα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν δίνουν αυτό το σαββατοκύριακο το «Ηράκλειο» και ο ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας του α' γύρου του πρωταθλήματος της Α2 του μπάσκετ.

Το «Ηράκλειο» υποδέχεται το Σάββατο στις 5 μ.μ. την ουραγό Νίκη Βόλου στο Λίντο και μοναδικός στόχος είναι η νίκη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο δρόμος προς την παραμονή αποκτά τεράστια εμπόδια. Όπως επισήμανε στη «Ν.Κ.» ο Γιώργος Αρναουτάκης, «για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Θεωρώ ότι η Νίκη Βόλου είναι μία ομάδα στα μέτρα μας και πρέπει να το δείξουμε μέσα στο παρκέ. Έχουμε δουλέψει καλά και πάμε για τη νίκη. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και ελπίζω να έρθει πολύς στο Λίντο το Σάββατο». Ο φόργουορντ του «Ηράκλειο» δε θεωρεί ότι το άγχος θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια της ομάδας του, καθώς «πάντα υπάρχει άγχος. Σε τέτοια παιχνίδια, όμως, είναι δημιουργικό και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Ο ίδιος φέτος έχει αναβαθμισμένο ρόλο και ειδικά μετά την απομάκρυνση του Γιοβάνοβιτς κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά με αρκετά μεγάλη επιτυχία. «Το πρωτάθλημα της Α2 είναι ανταγωνιστικό και σου δίνει έξτρα κίνητρο. Σε αναγκάζει να δουλέψεις περισσότερο. Εγώ έχω βρει το ρόλο μου στην ομάδα και αυτό με βοηθά», επισημαίνει, ενώ θεωρεί ότι «σε γενικές γραμμές τα έχουμε πάει καλά με τα δεδομένα που ξεκινήσαμε τη χρονιά. Με την προσπάθεια που έχουμε κάνει μπορούμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Αγωνιστικά προβλήματα ο Βασίλης Ράλλης δεν αντιμετωπίζει.

Στον ΟΦΗ τώρα, το παιχνίδι κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά την Κυριακή (20/01) στις 4 μ.μ. στο κλειστό του ΒΑΚ είναι «ζωής ή θανάτου». Εάν η ομάδα του Φώτη Τακιανού ηττηθεί, οι πιθανότητες παραμονής στην Α2 ελαχιστοποιούνται.

Αυτό σίγουρα γεμίζει με άγχος τους παίκτες της ηρακλειώτικης ομάδας, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου θα προσπαθήσουν να το ξεπεράσουν και να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Το θετικό για τον προπονητή του ΟΦΗ είναι ότι όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι εκτός από τον Μύρο Παπαδάκη που ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης μετά την αρθροσκόπηση που υποβλήθηκε. Ο Μάριος Ματαλόν αναμένεται σήμερα στο Ηράκλειο, θα πάρει μέρος στις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδας πριν το ματς και θα τεθεί στη διάθεση του Φώτη Τακιανού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News