Αθλητισμός

Έδιωξαν τον Ράικαρντ από τη Σαουδική Αραβία

Απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας μετά από ομόφωνη απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας ο Φρανκ Ράικαρντ. Αιτία αποτέλεσε ο αποκλεισμός της χώρας από τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κόλπου στο Μπαχρέιν.

Αυτός ο αποκλεισμός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Σαουδάραβες, αφού ο Ολλανδός προπονητής έχει συνδυάσει την παρουσία του στον πάγκο της χώρας με συνεχόμενες αποτυχίες.

Αρχικά ήρθε ο αποκλεισμός στα προκριματικά της ασιατικής ζώνης του Μουντιάλ 2014, με μόλις μία νίκη σε 6 αγώνες ομίλου. Ακολούθησε η αποτυχία πρόκρισης από τη φάση των ομίλων στο πρωτάθλημα Δυτικής Ασίας στο Κουβέιτ τον προηγούμενο μήνα.

Η ήττα - αποκλεισμός από το Κουβέιτ στα προκριματικά του Κυπέλλου Κόλπου προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ένας δημοσιογράφος ζήτησε από τον 50χρονο προπονητή να παραιτηθεί.

Ο Ράικαρντ ανέλαβε τη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο του 2011, υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η χώρα υποχώρησε από την 92η στην 126η θέση της κατάταξης της FIFA, αλλά η ομοσπονδία ήταν διστακτική στην απόφαση της απόλυσής του, εξαιτίας της υψηλής ρήτρας αποδέσμευσης (περί τα 10.000.000 ευρώ).

Ο πρίγκιπας Ναουάφ μπιν Φαϊζάλ, γενικός πρόεδρος της Υπηρεσίας Νεολαίας και Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα της ακύρωσης του συμβολαίου του Ράικαρντ, εάν η ομοσπονδία τον απέλυε άμεσα.

Σχόλια