default-image

Ξεκινά η μετά-Λεμπ εποχή

Αθλητισμός
Ξεκινά η μετά-Λεμπ εποχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το χιόνι να πέφτει πυκνό στη Βαλάνς το Ράλι Μόντε Κάρλο υποδέχθηκε τους οδηγούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC) μετά από δέκα εβδομάδες... διακοπών δηλαδή δοκιμών για τους διαγωνιζόμενους.

Τις επόμενες τέσσερις ημέρες (16-19/1) οι οδηγοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν τη νίκη στη μετά-Λεμπ εποχή του WRC!

Βέβαια ο μεγάλος "κοντός" βρίσκεται μαζί με τον τοπικό ήρωα Ντανιέλ Ελενά στο Μόντε Κάρλο σε έναν από τους τέσσερις αγώνες που θα κάνουν φέτος για τη Citroen. Κι αν είναι ακατόρθωτο να πάρουν τον 10ο τίτλο τους, είναι πιθανό να πανηγυρίσουν την έβδομη νίκη τους στον αγώνα.

Με μεγάλους απόντες την εργοστασιακή Ford (σ.σ. υπάρχει βέβαια η M-Sport) και τον Πέτερ Σόλμπεργκ που δεν βρήκε ομάδα και ετοιμάζεται για το 2013 και την επανεμφάνιση της Hyundai, παλιοί και νέοι έφτασαν στο Μόντε Κάρλο.

Η αφίσα του Ράλι Μόντε Κάρλο

Λογικά το φαβορί για τον τίτλο είναι ο Μίκο Χίρβονεν που παραλαμβάνει από τον Λεμπ το Νο1 της Citroen, με τον Ντάνι Σόρδο να επανέρχεται στη γαλλική ομάδα με όνειρο για νίκες.

Φυσικά, τη μεγάλη εμφάνιση της χρονιάς πραγματοποιεί η Volkswagen με το Polo, η οποία έχει ξοδέψει έναν πακτωλό χρημάτων και απέκτησε τις υπηρεσίες των Σεμπαστιάν Οζιέ και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Η M-Sport δεν "απεβίωσε" χάρη στα χρήματα του Κατάρ (Νάσερ Αλ-Ατίγια) με τον Μάλκολμ Γουίλσον να μαζεύει όσο ταλέντο ήταν διαθέσιμο: Τον Μαντς Όστμπεργκ, τον Εβγένι Νόβικοβ, τον Τιερί Νεβίγ (σ.σ. ταχύτερος στο shakedown του Μόντε), τον Γιούχο Χάνινεν. Η Citroen στρατολόγησε τον Χαλίντ Αλ-Κασίμι και η VW τον Αντρέας Μίκελσον.

Στις 10.03 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη (16/1) ο Λεμπ θα πάρει εκκίνηση στο πρώτο πέρασμα της ειδικής "Le Moulinon-Antragues". Μας περιμένουν 465 αγωνιστικά χιλιόμετρα και τρία περάσματα από την "Col du Turini"! Και για να δυσκολέψουν ακόμα τα πράγματα, φέτος επανεμφανίζεται μετά από δέκα χρόνια η ειδική "Sisteron-Thoard" το Σάββατο!

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News