default-image

"Εξαιρετική περίπτωση ο Τρινκέρι"

Μπάσκετ
"Εξαιρετική περίπτωση ο Τρινκέρι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Σίγουρος ότι ο Αντρέα Τρινκέρι θα πετύχει στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας εμφανίστηκε ο Κλαούντιο Κορντεμπέλα.

Ο Ιταλός παλαίμαχος γκαρντ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που πλέον εργάζεται ως τζένεραλ μάνατζερ στην Μπενετόν Τρεβίζο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη του.

Αναλυτικά, ο Κολντεμπέλα μίλησε για:

-την πρόσληψη του Αντρέα Τρινκιέρι: "Τον γνωρίζω καλά και παρακολουθώ την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, από τις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας μέχρι και την Ευρωλίγκα, με την Καντού. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση. Είναι νέος, φιλόδοξος και πολύ εργατικός. Εγώ, που ήμουν από τους πρώτους Ιταλούς που αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα, νιώθω διπλή χαρά μ' αυτήν την εξέλιξη".

-το τι μπορεί να πετύχει με την Εθνική: "Ποτέ δεν λέω μεγάλα λόγια. Εκτιμώ, όμως, ότι στον Τρινκιέρι θα βρει τον προπονητή που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και θα ανταποκριθεί επάξια στην πρόκληση που δίνεται στην καριέρα του. Θα κοουτσάρει κάποιους παίκτες από τους κορυφαίους της Ευρώπης και μια εθνική ομάδα που έχει φτάσει πολύ ψηλά. Η εθνική Ελλάδας έχει σταρ, ταλέντο και ποιότητα. Υπάρχουν, δηλαδή, όλες οι βασικές προδιαγραφές για να εφαρμόσει τις ιδέες του και να έχει μια πολύ καλή συνεργασία με όλους. Θα είναι, σίγουρα, κάτι το πρωτόγνωρο και για τον ίδιο, αλλά έχει αποδείξει ότι πρώτος στόχος του είναι η αποτελεσματικότητα".

-τις διαφορές που έχει η προπόνηση συλλόγου και εθνικής ομάδας: "Όλοι ξέρουμε ότι είναι διαφορετική η διαχείριση συλλόγου και μιας εθνικής ομάδας. Στην πρώτη περίπτωση δουλεύει καθημερινά για 10 μήνες και στη δεύτερη υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προετοιμασίας και ένα τουρνουά με καθημερινούς αγώνες. Σε συλλογικό επίπεδο, η Καντού είναι δημιούργημα του κόουτς Τρινκιέρι από μηδενική βάση. Βασίστηκε στη σκληρή δουλειά και όχι στους σταρ ή στο τεράστιο μπάτζετ. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο ικανός προπονητής είναι".

-τη φιλοσοφία του Τρινκιέρι: "Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ο Τρινκιέρι είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, έχει ικανότητες και δεν σταματάει να δουλεύει και να εξελίσσεται. Ιδιαίτερη σημασία θα έχουν και οι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, ο Δημήτρης (Παπανικολάου) και ο Γιώργος (Λιμνιάτης) που θα δουλέψουν πολύ μαζί του, αλλά και με τους διεθνείς παίκτες. Ο Αντρέα θα έρθει πολύ καλά προετοιμασμένος. Είναι λάτρης του σύγχρονου μπάσκετ. Θέλει οι ομάδες του να παίζουν μοντέρνα σε άμυνα και επίθεση, ενώ επινοεί διαρκώς τρόπους για να κάνει τον κάθε παίκτη, αλλά και την ομάδα συνολικά να προοδεύουν. Η βασική αρχή του είναι η άμυνα. Θέλει όλοι οι παίκτες του να... ιδρώνουν στην άμυνα. Στην επίθεση, δεν του αρέσει το μπάσκετ ανατολικού τύπου, με ταχύτητα και πολλά σουτ. Θέλει σιγουριά στο σκορ, με καλάθια μέσα από τα συστήματα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News