default-image

Στο παγκόσμιο οι αδελφοί Βολικάκη του Κάστρο

Σπορ
Στο παγκόσμιο οι αδελφοί Βολικάκη του Κάστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο πίστας που θα διεξαχθεί 17-19 Ιανουαρίου στην πόλη Αγουασκαλίεντες του Μεξικό.

Δύο εξ αυτών ανήκουν στην ομάδα του ΠΟΗ Κάστρο και συγκεκριμένα οι Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης, ενώ τρίτος της αποστολής είναι ο Σωτήρης Μπρέντας. Οι αθλητές συνοδεύονται από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Λάμπρο Βασιλόπουλο.

Η εθνική ομάδα ταξίδεψε αρκετές ημέρες νωρίτερα, ώστε να έχει μια ομαλή προσαρμογή στο διαφορετικό υψόμετρο, αλλά και να κάνει μια μίνι προετοιμασία στις εκεί κλιματολογικές συνθήκες, καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα και η έλλειψη κλιματισμού στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο (λόγω υψηλού κόστους) δεν ευνοούν την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών.

Στόχος της είναι μια καλή εμφάνιση που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας που θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας από 20-24 Φεβρουαρίου.

Την πρώτη ημέρα του παγκοσμίου κυπέλλου (17/1) η Ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στο ομαδικό σπριντ με τη συμμετοχή και των τριών αθλητών μας.

Τη δεύτερη ημέρα (18/1) ο Χρήστος Βολικάκης θα λάβει μέρος στο αγώνισμα του κέιριν, ενώ την τελευταία ημέρα (19/1) υπάρχει ο αγώνας ταχύτητας (ατομικό σπριντ) όπου θα τρέξουν εκτός απροόπτου τα δύο αδέλφια Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης.

Η πόλη του Αγουασκαλίεντες το όνομα της οποίας σημαίνει ζεστές πηγές βρίσκεται 480 χλμ από την πόλη του Μεξικού στο βόρειο-κεντρικό τμήμα της χώρας και σε υψόμετρο 1.888 μέτρων.

Χρήστος Βολικάκης: «Δεν αντέχεται το κρύο στο ποδηλατοδρόμιο»

«Η προετοιμασία μας είχε ξεκινήσει αρκετά καλά , ωστόσο όσο η θερμοκρασία κατέβαινε τα πράγματα χειροτέρευαν γιατί το κρύο στην πίστα του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ δεν αντέχεται. Ως αποτέλεσμα ήταν να είμαι κρυωμένος λίγο πριν το ταξίδι. Ελπίζω να μη στοιχίσει αυτό στον αγώνα μου και να συνέλθω στο διάστημα που μεσολαβεί» δήλωσε ο Χρήστος Βολικάκης και συμπλήρωσε:

«Όλα τα παγκόσμια κύπελλα έχουν πολύ υψηλό επίπεδο. Με τους αντιπάλους γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια αφού πάνω-κάτω είναι οι ίδιοι. Ο καθένας γνωρίζει το στιλ του άλλου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα το Φεβρουάριο στο Μινσκ σηματοδοτεί και το τέλος της αγωνιστικής σεζόν για μας. Ελπίζουμε να προκριθούμε και να κλείσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για την επόμενη περίοδο ο στόχος θα είναι το Πανευρωπαϊκό το Σεπτέμβριο του 2013 για το οποίο υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μπροστά για να χαράξουμε τον προγραμματισμό μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News