default-image

Θέλει Διαμαντίδη ο Τρινκέρι

Μπάσκετ
Θέλει Διαμαντίδη ο Τρινκέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος τεχνικός της Εθνική Ελλάδας, Αντρέα Τρινκέρι, με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Tuttosport" αποκάλυψε ότι θα μιλήσει με τον Δημήτρη Διαμαντίδη για το ενδεχόμενο επιστροφής του έμπειρου γκαρντ στη «γαλανόλευκη».

Χαρακτηριστικά ο Ιταλός κόουτς τόνισε: "Τρέφω απεριόριστο σεβασμό γι' αυτόν, είναι ανάγκη να περιλαμβάνεται στις επιλογές μου ένας παίκτης που βιώνει τον αθλητισμό όπως αυτός, αφιερωμένος 100% από τότε που ήταν 17 ετών. Δεν θα τον πιέσω, αλλά θα του τηλεφωνήσω".

Για την πρόκληση της Ελλάδας και τον όμιλό της στο Ευρωμπάσκετ είπε: "Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Θέλει να κάνει μια νέα αρχή μετά τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρόκληση είναι μεγάλη και ελκυστική. Καλούμαστε να χτίσουμε από την αρχή κάτι καινούριο έχοντας στη διάθεσή μας πρωταθλητές του παρόντος, όπως ο Σπανούλης, ο Ζήσης, ο Καϊμακόγλου, ο Φώτσης, ο Μπουρούσης και παιδιά που έρχονται από πίσω όπως ο Παπανικολάου, ο Κουφός, ο Σλούκας. Κι αυτοί είναι μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι πάθος και ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική ανάταση.

Στο Ευρωμπάσκετ μετέχουμε σε έναν όμιλο του θανάτου! Κι είναι κρίμα που τουλάχιστον μια μεγάλη ομάδα ανάμεσα σε μας, τη Ρωσία, την Ιταλία και την Τουρκία θα μείνει έξω. Είναι ένας όμιλος με αναμετρήσεις που θα χαρακτηρίζονται από έντονη συναισθηματική φόρτιση. Διότι, έτσι όπως ο κόσμος είναι πια ανοικτός, στη Ρωσία προπονητής θα είναι ένας Έλληνας, ο Κατσικάρης. Και στην Τουρκία προπονητής θα είναι ο Τάνιεβιτς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News