Μαρία Ρουσοχατζάκη: Πώς η καραντίνα επηρέασε τα παιδιά μας (video)

Ψυχολογία
Μαρία Ρουσοχατζάκη: Πώς η καραντίνα επηρέασε τα παιδιά μας (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κ. Ρουσοχατζάκη δήλωσε σοκαρισμένη για το γεγονός ότι τα παιδιά, λόγω της έντονης ενασχόλησης με το διαδίκτυο, εκτέθηκαν σε ερεθίσματα ακατάλληλα για την ηλικία τους

Για το αποτύπωμα της καραντίνας στα παιδιά μίλησε η Μαρία Ρουσοχατζάκη, λογοπαθολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας στην εκπομπή «Ανδριανή» στο ΚΡΗΤΗ TV.

« Όταν αποδεχόμαστε την δυσκολία μιας κατάστασης είναι πιο εύκολο να την αντιμετωπίσουμε. Υπήρξαν παιδιά στην τηλεκπαίδευση που έφευγαν, δεν έκαναν καθόλου.  Όταν τα παιδιά είχαν γονείς στο σπίτι που ήταν αγχωμένοι, τα παιδιά ήταν εξαιρετικά φορτισμένα και ελλειμματικά από την άλλη» τόνισε.

Η κ. Ρουσοχατζάκη μίλησε και για τα παιδιά που πήγαν νηπιαγωγείο στην πρώτη καραντίνα, ενώ στην α δημοτικού ήταν στη δεύτερη καραντίνα.

«Αυτά τα παιδιά είχαν πολλά ελλείματα.  Πήγαν β δημοτικού με ελλείματα αφηγηματικής ροής, ανάγνωσης και γραφής.»

«Αν είχαμε κάποιο παιδί που ήταν με μαθησιακή διαταραχή, στη καραντίνα γιγαντώνεται» υπογράμμισε, παράλληλα.

Για το αν μπορούμε να πάρουν πίσω τα παιδιά τα χαμένα χρόνια, η κ. Ρουσοχατζάκη τόνισε ότι όλα μπορούν να βελτιωθούν και ότι όταν τα πράγματα χάλια, πρέπει να ψάξουμε τρόπους να τα βελτιώσουμε.

«Ο γονιός μπορεί να πάει σε ένα ειδικό για να του κάνει ένα τσεκ λιστ, σχετικά με τα κενά που έχει τα παιδιά μετά την καραντίνα» επισήμανε, παράλληλα και προέτρεψε τον κάθε γονιό να το ψάξει περαιτέρω.

Έπειτα, η λογοπαθολόγος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το κοινωνικό κομμάτι σχετικά με τα παιδιά, ενώ θεωρεί ότι τα παιδιά πρέπει να βγουν έξω το καλοκαίρι.

«Δεν ήταν κακό που μάθαμε πράγματα από την τεχνολογία» πρόσθεσε.

Τέλος,  η κ. Ρουσοχατζάκη  δήλωσε σοκαρισμένη για το γεγονός  ότι τα παιδιά, λόγω της έντονης ενασχόλησης με το διαδίκτυο, εκτέθηκαν σε ερεθίσματα ακατάλληλα για την ηλικία τους.

«Ερεθίσματα τέτοια που δε μπορούσαν να κατανοήσουν, βίας, πορνογραφικού περιεχομένου. Εμένα με έχουν σοκάρει αυτά που μου έχουν πει παιδιά ετών 14. Οι γονείς πρέπει να κουβεντιάσουν με τα παιδιά τους»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News