Ο πατήρ Λίβυος στην «Ανδριανή»: Ποιο είναι το «νόημα» στις δοκιμασίες της ζωής (βίντεο)

Απόψεις
Ο πατήρ Λίβυος στην «Ανδριανή»: Ποιο είναι το «νόημα» στις δοκιμασίες της ζωής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας Λίβυος κατά κόσμον Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, συναντήθηκε με την Ανδριανή Αγγελιδάκη και μίλησε για το νόημα πίσω από τις δοκιμασίες της ζωής

Πώς μπορούμε να αναζητήσουμε το νόημα πίσω από κάθε πράξη μας και κυρίως τη δύναμη να βρίσκουμε το νόημα μέσα από κάθε ανατροπή, σε κάθε εμπόδιο που έρχεται στη ζωή μας, απαντήσεις δίνει ο πατέρας Λίβυος στην δημοσιογράφο Ανδριανή Αγγελιδάκη και στην εκπομπή «Ανδριανή».

Ειδικότερα, ο πατέρας Λίβυος μίλησε για το νόημα πίσω από κάθε μας πράξη, σκέψη, επιλογή και κυρίως το νόημα που οφείλουμε να ανακαλύπτουμε μέσα από τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις που μας φέρνει η ζωή.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην έννοια του θανάτου, του αναπόφευκτου, που τελικά έχει τη δύναμη να ξυπνά μέσα μας την επιθυμία για ζωή. «Κάθε πένθος, κάθε απώλεια, δεν είναι το τέλος, είναι μία νέα αρχή», όπως ίδιος λέει.

«Εάν κάτι δεν το χάσουμε δεν μπορούμε και να το εκτιμήσουμε. Ο άνθρωπος πολλές φορές ενεργοποιείται μέσα του, αλλάζει. Μετανοεί, που λέμε εμείς στην Εκκλησία. Κάνει αλλαγές όταν φτάσει σε ένα όριο. Όταν τον "αγγίξει" η κόλαση. Όταν τον "αγγίξει" η απειλή, όταν χάσει κάτι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το τέλος μιας συνθήκης μας ενεργοποιεί να κινηθούμε προς το νέο που θα φέρουμε στη ζωή μας και αυτό είναι μια διαδικασία που εμπεριέχει πόνο, αλλαγές και δυσκολίες. Σε αυτή τη διαδρομή, μεταξύ ζωής και θανάτου, θα βγούμε πολλές φορές από το σκοτάδι και θα μπούμε στο φως ή και αντίστροφα.

Το νόημα λοιπόν το ανακαλύπτουμε κάθε φορά μόνοι μας, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί τόσα σε αυτά που θα συναντήσουμε στο μονοπάτι μας όσο και σε αυτά που έχουμε μέσα μας και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας Λίβυος: «Πριν τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας έχει προηγηθεί η απόλυτη κόλαση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News