Ψυχολογία

Μήπως σαμποτάρετε την ψυχική σας υγεία;

3 λόγοι που μπορεί να "ρίχνουν" τη διάθεση και να επηρεάζουν την υγεία σας

Mια άσχημη μέρα στην δουλειά είναι αρκετό για να «κλέψει» την θετική μας ενέργεια και να μας κάνει να αισθανθούμε λυπημένοι. Ταυτόχρονα, η μονότονη ρουτίνα της καθημερινότητας και ο τρόπος σκέψης μας έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην διάθεσή μας. Ορισμένες κακές συνήθειες που θα ήταν καλό να αποφύγετε, προκειμένου να μην σαμποτάρετε την ψυχική σας υγεία, είναι οι εξής:

Δεν κοιμάστε αρκετά
Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε κάθε βράδυ ένα ποιοτικό ύπνο, αφού διαφορετικά είναι πιθανό να εμφανίσετε ευερεθιστότητα και να νιώσετε έντονη εξάντληση την επόμενη μέρα, πράγμα που θα επηρεάσει την διάθεσή σας.Για αυτό θα ήταν καλό, να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο και να περιορίσετε την χρήση του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet αργά το βράδυ, αφού το μπλε φως της οθόνης καταστέλλει την μελατονίνη, γνωστή ορμόνη του ύπνου.

Δεν γυμνάζεστε
Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε κάποιο αυστηρό ή δύσκολο πρόγραμμα γυμναστικής, αρκεί να βρίσκετε λίγο χρόνο για να κινείτε το σώμα σας, μιας και η τακτική γυμναστική φαίνεται να έχει θετική επίδραση στις χημικές ούσιες και τις ορμόνες που σχετίζονται με την διάθεσή μας.

Αναβάλλετε το decluttering
Η ανεξέλεγκτη ακαταστασία ή ακόμα και η συσσώρευση αχρείαστων – πλέον – αντικειμένων μπορεί να αποτελεί μια «κρυφή» πηγή ψυχικής δυσφορίας.Η ακαταστασία μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε καταπιεσμένοι για αυτό είναι σημαντικό να οργανώνεται το χώρο σας ώστε να σας εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πηγή: vita.gr, φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια