4 βήματα για να πετύχεις τα όνειρά σου

Ψυχολογία
4 βήματα για να πετύχεις τα όνειρά σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως διοχετεύεις ενέργεια σε αυτό που ονειρεύεσαι

Όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον, η τεχνική του γραψίματος φέρνει τον στόχο σου στο παρόν και γίνεται συγκεκριμένος μέσα από τις λέξεις που γράφεις. «Οι δονήσεις αλλάζουν όταν φέρνεις το μέλλον στο παρόν και μπορείς να αλλάξεις το πότε θα συμβεί κάτι. Με αυτόν τον τρόπο, βάζεις ενέργεια σε αυτό που ονειρεύεσαι και γίνεσαι ακόμα πιο ξεκάθαρη στο πώς το θέλεις. Δεν ξέρεις πού μπορεί να σε βγάλει το γράψιμο».

Σύμφωνα με την coach Laura Herde, αυτή η μέθοδος δεν είναι καινούρια. Εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’70 ως προσέγγιση ενός νευρο-γλωσσολογικού προγράμματος, και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να οπτικοποιούν το μέλλον τους μέσα από τις 5 αισθήσεις. 

Τα 4 βήματα για την απλή τεχνική

Γράφε στο παρόν

Ξέχνα τα «θα» και γράφε αυτό που νιώθεις αυτή τη στιγμή. Βασικά, γράφε σαν να σου συμβαίνει τώρα, ώστε να βγουν και άλλες σκέψεις και συναισθήματα. Είναι και θέμα ενεργειακό, όπως καταλαβαίνεις.

Πίστεψε στον εαυτό σου

Τις περισσότερες φορές, τείνουμε να μην πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε ή ότι μάς αξίζουν αυτά που ονειρευόμαστε. Όσο πιο συχνά γράφεις για αυτά, τόσο περισσότερο θα μπεις στο mood να εμπιστευτείς τον εαυτό σου. Αφιέρωσε χρόνο στις λεπτομέρειες και σημείωσέ τις. Πώς θα ήθελες να είναι η σχέση ή η δουλειά των ονείρων σου. Σκέψου τις λεπτομέρειες και όχι τη συνολική εικόνα.

Ναι στην επιθυμία, όχι στην ανάγκη

Όταν ξεκινάς να φαντάζεσαι ένα όνειρο, αλλά το γεμίζεις με απόγνωση και μιζέρια, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Πρέπει πρώτα να βρεις τις πηγές χαράς, ώστε να σταθείς στα πόδια σου και να νιώθεις καλά στο εδώ και τώρα. Μόνο έτσι θα έρθουν τα επόμενα.

Μην πετά αυτά που γράφεις

Φτιάξε ένα σταθερό πρόγραμμα, για να ξέρεις πότε θα γράφεις. Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα; Κρατάς αυτά που γράφεις και τα επισκέπτεσαι πού και πού για να δεις τι έχει αλλάξει και πώς σε έχει βοηθήσει αυτή η τεχνική. Μπορεί και να εκπλαγείς.

Πηγή: ladylike.gr, φωτογραφία unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News