Και όμως υπάρχει "στατηγική" για να επιτύχουμε τους στόχου μας!

Απόψεις
Και όμως υπάρχει "στατηγική" για να επιτύχουμε τους στόχου μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, τι θα μας ωθήσει τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας;

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη

Με την Μαρία Κανδεράκη, συστημική Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Master NLP Trainer,  είπαμε να τηρήσουμε τις παραδόσεις! Στην αρχή του χρόνου όλοι μας, άλλοι πιο συνειδητά και άλλοι πιο αυθόρμητα, θέτουμε νέους στόχους για τους επόμενους μήνες. Και πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι δεν καταφέρνουμε να τους φτάσουμε ή να μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Γιατί μας συμβαίνει αυτό;

Από καταβολής του κόσμου ο άνθρωπος κουβαλά στο DNA του, την τάση της αποφυγής. Χιλιάδες χρόνια πριν, προκειμένου να επιβιώσει, επέλεγε να φεύγει όταν ερχόταν αντιμέτωπος με τον εχθρό, και όχι να παλέψει. Και έτσι κατάφερε το είδος μας να επιβιώσει.

Σήμερα δεν έχουμε ένα ορατό εχθρό απέναντι μας, αλλά αυτό που μας φοβίζει είναι το δύσκολο, το άγνωστο, η συνθήκη που θα αλλάξει τα γνώριμα σε εμάς δεδομένα, αυτό που θα μας βγάλει από τη ζώνη ασφάλειας μας.

Για να καταφέρουμε να «δαμάσουμε» την τάση μας να αποφεύγουμε την αλλαγή και την εξέλιξη, χρειαζόμαστε στρατηγικά εργαλεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΜΑΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Επιγραμματικά σας αναφέρω όσα υπογράμμισε στην κουβέντα μας η Μαρία Κανδεράκη και περισσότερα μπορείτε να δείτε στο video παρακάτω.

Για να καταφέρουμε λοιπόν να κάνουμε τους στόχους μας πραγματικότητα χρειάζονται τα εξής παρακάτω:

  • Η στρατηγική της επιδίωξης. Να ονειρευτώ αυτό που θέλω με κάθε λεπτομέρεια, ξεκαθαρίζοντας στο μυαλό μου και τα ποιοτικά και τα ποσοτικά της χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα αν ο στόχος μου είναι να χάσω κιλά, τότε είναι σημαντικό να προσδιορίσω πόσα κιλά θέλω να χάσω.
  • Η στρατηγική των καλοσχηματισμένων στόχων. Οι στόχοι μου να είναι θετικά διατυπωμένοι. Η δύναμη των λέξεων που χρησιμοποιούμε, ακόμη και στον εσωτερικό μας διάλογο, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Στο video η Μαρία εξηγεί ακριβώς πως λειτουργεί αυτό στον εγκέφαλο μας.
  • Ευελιξία – προσαρμοστικότητα. Αν κάτι μας δίδαξε η προηγούμενη χρονιά είναι να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Έξω από εμάς και τα σχέδια μας για το μέλλον, υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτε καν να προβλέψουμε. Σε αυτό το σημείο λοιπόν έρχεται η τέχνη της ευελιξίας να μας κρατήσει ζωντανούς και ακμαίους να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Παρακολουθείστε τη συζήτηση μας με τη Μαρία και θα διαπιστώσετε στην ουσία του, πόσο ικανοί και έτοιμοι είμαστε από τη φύση μας να εξελισσόμαστε και να προχωράμε αρκεί να βρούμε το νόημα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News