Ψυχολογία

Δωρεάν ψυχοθεραπεία στη διάρκεια της καραντίνας – Σε ποιους προσφέρεται;

Συνεδρίες μέσω των εφαρμογών SKYPE, VIBER και ΖΟΟΜ

Δύσκολες στιγμές βιώνουν λόγω καραντίνας πολλοί Έλληνες οι οποίοι όμως δεν έχουν πρόσβαση σε ειδικούς. Δωρεάν ψυχοθεραπεία - συμβουλευτική μέσω διαδικτύου, σε άτομα που χρειάζονται άμεση ψυχολογική υποστήριξη προσφέρει εθελοντικά η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης – Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. «στο πλαίσιο της ανάγκης υποστήριξης της κοινωνίας στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ενήλικες και πιο συγκεκριμένα:

- Σε άτομα που βιώνουν άγχος, ένταση, δυσκολίες στον ύπνο και κρίσεις πανικού

- Σε άτομα που βιώνουν θλίψη

- Σε άτομα που βιώνουν δυσκολίες στις οικογενειακές ή στενές διαπροσωπικές τους σχέσεις - Στις οικογένειες και φροντιστές ατόμων με αναπηρία

- Σε άτομα που εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας

- Σε άτομα που νοσούν από COVID-19 ή σε άτομα που νοσεί κάποιο κοντινό τους πρόσωπο από COVID-19.

- Σε άτομα που παραπέμπονται από τη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν μέσω των εφαρμογών SKYPE, VIBER και ΖΟΟΜ, σε ατομικό αλλά και ομαδικό πλαίσιο, από το εξειδικευμένο προσωπικό της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές).

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα, στη σελίδα www.epsyka.gr ή να στείλουν σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο support@epsyka.gr, το ονοματεπώνυμό τους, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και μία σύντομη περιγραφή του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Απαραίτητη προϋπόθεση η πρόσβαση στο διαδίκτυο και η δυνατότητα χρήσης των παραπάνω εφαρμογών».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια