Οι κρίσεις πανικού στην εποχή της πανδημίας

Κρήτη
Οι κρίσεις πανικού στην εποχή της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φόβος του αγνώστου και η πιθανότητα κλονισμού της υγεία μας

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που βιώνοντας την πρόσφατη καραντίνα ήρθαν αντιμέτωποι με τις λεγόμενες κρίσεις πανικού που τουλάχιστον ανεπίσημα αυξήθηκαν μιας και την περίοδο που όλα είχαν κατεβάσει ρολά ένας πολίτης πήγαινε με μεγάλη δυσκολία λόγω του φόβου στον γιατρό.

Οι κρίσεις πανικού διαχρονικά είναι ''προνόμιο'' ανθρώπων που βρίσκονται σε παραγωγικές ηλικίες. Μάλιστα είναι πολύ δύσκολο κάποιος με μια έντονη καθημερινή δραστηριότητα ξαφνικά να κατεβάσει ρολά και να πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα. αυτή την άσχημη πραγματικότητα τόσο στην περίοδο της καραντίνας όσο και την περίοδο των διακοπών. Ο φόβος του αγνώστου αλλά και η πιθανότητα κλονισμού της υγείας μας φαίνεται να έπαιξαν αλλά και να παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την πολύ άσχημη πραγματικότητα.

Με βάση τους ειδικούς ένα άλλο εξίσου σημαντικό συναίσθημα που αναπτύσσεται στο διάστημα αυτό που πλήττεται ένας άνθρωπος από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αυτής είναι ο φόβος. Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός που έχει προστατευτικό χαρακτήρα, είναι μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού. Σε αυτή την κατάσταση κυριαρχεί ο φόβος για το λόγο πως είναι πρωτόγνωρη, ανησυχητική και αποτελεί μια πραγματική απειλή.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα στην εκπομπή "'Ωρα Αιχμής" της ΚΡΗΤΗ TV.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News