Ψυχολογία

Απλές συνήθειες που μας κάνουν καλύτερους

Βάλτε στόχο την αυτο-βελτίωση

Tα μικρά και καθημερινά βήματα μπορεί να βοηθήσουν πολύ περισσότερο απ’ότι φαντάζεστε στην αυτό-βλετίωση. Όσο περισσότερη καλοσύνη και συμπόνια δείχνετε προς τον εαυτό σας, τόσο πιο «εξοπλισμένοι» θα είστε για να αντιμετωπίζετε τους γύρω σας με τον ίδιο τρόπο. Επιπλέον, κάνοντας μικρές καλές πράξεις καθημερινά, ακόμα και αν πρόκειται για την ευγενική σας συμπεριφορά, προσδίδετε στην ζωή σας μια βαθύτερη αίσθηση νοήματος.

Για να βελτιωθείτε σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, μπορείτε σύμφωνα με το vita.gr να:

Καλλιεργήστε ευγνωμοσύνη

Πιθανότατα το έχετε ακούσει πολλές φορές, ωστόσο η καλλιέργεια της ευγνωμοσύνης μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχολογία. Επιστημονικά δεδομένα μάλιστα, έχουν δείξει ότι η ευγνωμοσύνη στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του στρες, στη βελτίωση του ύπνου και στην καλλιέργεια πιο θετικών κοινωνικών σχέσεων.

 

Χαιρετίστε όλους όσους συναντάτε

Είτε χαιρετάτε, κουνάτε το κεφάλι σας ή μιλάτε, δοκιμάστε να χαιρετάτε τους ανθρώπους που συναντάτε στην δουλειά, στην πολυκατοικία ή στο ασανσέρ. Κοιτάξτε τους και ευχηθείτε μια γνήσια και ευγενική «καλημέρα», καθώς με την οπτική επαφή τους δείχνετε έμπρακτα ότι τους αναγνωρίζετε, γεγονός που δεν βελτιώνει μόνο την δική σας διάθεση αλλά και των ανθρώπων γύρω σας. Με αυτόν τον τρόπο, παράλληλα, θα διαπιστώσετε ότι θα αισθάνεστε παρόντες στην καθημερινότητά σας, θα βρίσκεστε συνειδητά σε οτιδήποτε συμβαίνει «τώρα». Όσο πιο συνειδητά παρόντες βρίσκεστε στην στιγμή, τόσο πια βαθιά συνδέεστε με τους ανθρώπους γύρω σας, ακόμα κι αν δεν έχετε στενή σχέση.

 Αναπνεύστε συνειδητά

Εκμεταλλευτείτε τις στιγμές που περιμένετε το ασανσέρ ή λίγο πριν αποκοιμηθείτε και γεμίστε το στήθος με αέρα. Κρατήστε για δύο δεύτερα την ανάσα σας και έπειτα απελευθερώστε την. Επαναλάβετε για όσο θέλετε και εστιάστε μόνο στην αναπνοή σας, απομακρύνοντας κάθε σκέψη. Κάντε αυτές τις μικρές «συνειδητές αναπνοές» συνήθεια στην καθημερινή σας ρουτίνα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν την απόκριση της χαλάρωσης, μηχανισμό του σώματος που ρυθμίζει και κρατά σε μειωμένα επίπεδα το άγχος.

Καθαρίστε για τριάντα λεπτά

Ακούγεται περίεργο, όμως με την εφαρμογή του θα διαπιστώσετε ότι λειτουργεί. Ο τρόπος που αισθάνεστε για το σπίτι σας μπορεί να επηρεάσει την διάθεσή σας και επομένως αν ο χρόνος που περνάτε σε αυτόν σας αγχώνει ή σας ηρεμεί. Την επόμενη φορά που θα έχετε στη διάθεσή σας τριάντα λεπτά, βάλτε ένα χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα και κάντε μερικές μικρές δουλειές, όπως το να συγυρίσετε ή να βρείτε το αυριανό outfit. Συγκεκριμένες δουλειές που θα «φωτίσουν» την καθημερινότητά σας αποδεδειγμένα, αποτελούν:

  • Καθαρίστε τον καθρέφτη του μπάνιου.
  • Κρεμάστε την φωτογραφία ή εκείνο τον πίνακα που αγαπάτε, αλλά όλο αναβάλλετε.
  • Καθαρίστε και οργανώστε το γραφείο σας.
  • Επιβραβεύστε τον εαυτό σας αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να απολαύσετε τον ανανεωμένο σας χώρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια