Πως να διαχειριστείτε το άγχος για τον κορωνοϊό;

Ψυχολογία
Πως να διαχειριστείτε το άγχος για τον κορωνοϊό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο δύσκολη η καθημερινότητα για όσους έχουν αγχώδεις διαταραχές

Κάθε νέα επιδημία προκαλεί ανασφάλεια πόσο μάλλον όταν διαδίδεται ταχύτατα και οι επιστήμονες ακόμα διερευνούν και ανακαλύπτουν νέα στοιχεία για τον ιό. Αυτό που απαιτείται είναι μόνο λογική και ψυχραιμία στην αντιμετώπιση της επιδημίας αν και είναι ξεκάθαρο ότι στην περίπτωση ανθρώπων που ήδη αντιμετωπίζουν αγχώδεις διαταραχές, οι καθημερινές υπενθυμίσεις σχετικά με τον νέο ιό, μπορούν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, εντείνοντας την αίσθηση της διαρκής απειλής.

Κρατήστε το άγχος σας μακριά, ακολουθώντας σύμφωνα με το vita.gr τα εξής:

1. Αξιολογήστε αν κινδυνεύετε οι ίδιοι από τον κορωναϊό

Μπορείτε να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην διατήρηση της υγείας σας αλλά και τον έλεγχο των επιπέδων άγχους σας, αξιολογώντας αν και κατά πόσο κινδυνεύετε να μολυνθείτε από τον κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσδιορίσετε αν υπάρχουν «ύποπτα» κρούσματα κοντά σας, να σκεφθείτε αν έχετε έρθει σε επαφή με ένα άρρωστο άτομο ή ακόμα και αν έχετε προβλήματα με το ανοσοποιητικό ή το αναπνευστικό σας σύστημα, που μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο. Αυτές οι διαπιστώσεις δεν πρέπει να σας αγχώσουν περισσότερο, αλλά περισσότερο να σας προσδώσουν το αίσθημα του ελέγχου της υγείας σας.

2. Περιορίστε τις ειδήσεις αναφορικά με τον κορωνοϊό

Θα ήταν καλό να γνωρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας και να ενημερώνεστε αναφορικά με τον κορωνοϊό από αξιόπιστες πηγές, προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες να διαβάσετε fake news.

3. Συνειδητοποιήστε ότι είναι λογικό να ανησυχείτε

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού είναι φυσιολογικό να προκαλεί εκτεταμένη ανησυχία και θα ήταν καλό να το συνειδητοποιήσετε. Αναγνωρίστε το άγχος σας και πείτε στον εαυτό σας ότι είναι φυσιολογικό, αλλά αντισταθείτε στον πανικό. Μην προσπαθήσετε, στο μεταξύ, να «θάψετε» την ανησυχία σας γιατί αυτό ενδέχεται να το οξύνει περισσότερο.

4. Ακολουθήστε τις σωστές προληπτικές μεθόδους

Εάν διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πανικό κάθε φορά που βλέπετε κάποιον που φοράει μάσκα, θυμηθείτε ότι η χρήση της δεν συστήνεται στον υγιή πληθυσμό. Η χρήση μάσκας εμποδίζει την μετάδοση της νόσου από αυτούς που είναι άρρωστοι στους υπόλοιπους. Για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή, μην ξεχνάτε να τηρείτε και τα μέτρα προστασίας και κανόνες ατομική υγιεινής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News