Ψυχολογία

4 «κρυμμένα» πράγματα στο σπίτι που προκαλούν άγχος

Ποια είναι αυτά;

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας «καταφύγιο», τι γίνεται, όμως, όταν υπάρχουν «κρυφές» αιτίες που μπορεί να μας προκαλέσουν άγχος;

Ποιες είναι αυτές;

Ο θόρυβος

Έχει αποδειχθεί ότι ο ασταμάτητος και έντονος θόρυβος επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία του ατόμου. Συνεπώς, όταν η κατοικία σας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα από αεροδρόμια ή κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, ή απλώς έχετε έναν γείτονα που το σκυλί του γαβγίζει συνεχώς, τότε εντείνονται τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό σας. Ένας λευκός ήχος και η καλύτερη ηχομόνωση μπορούν να λειτουργήσουν εξισορροπητικά στην ψυχολογία σας.

Η ποιότητα του αέρα

Η κακή ποιότητα του αέρα στρεσάρει τον ανθρώπινο οργανισμό. Για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας προτιμήστε φυτά εσωτερικού χώρου, ανοίγετε συχνά τα παράθυρα και απομακρύνετε άμεσα τα σκουπίδια σας. Επιπλέον, αν ψάχνετε κατοικία, αποφύγετε τις περιοχές μεγάλου ύψους, καθώς σύμφωνα με έρευνα αυξάνουν τα συμπτώματα του άγχους.

Το φως

Πήγες έντονου φωτισμού όπως είναι το μπλε φως από το τηλέφωνο, οι φωτεινές λάμπες στο υπνοδωμάτιό σας και τα φθορίζοντα φώτα αυξάνουν την ένταση των αγχωδών ατόμων. Για να αποφύγετε, συνεπώς, τις εξάρσεις του άγχους προτιμήστε χαμηλό φωτισμό και προσπαθήστε να περνάτε λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνο, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.

Τα καθαριστικά προϊόντα με έντονα χημικά

Οι χημικές ουσίες βρίσκονται ακόμα και στα καθαριστικά του σπιτιού σας και σας πυροδοτούν εντονότερη ανησυχία, εάν είστε ήδη επιρρεπείς στο άγχος. Για να αποφύγετε τη μεγάλη έκθεση στα σκληρά χημικά, ενημερωθείτε για τα τοξικά που χρειάζεται να αποφύγετε και παρατηρήστε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας φυσικά καθαριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια