Τοξική Σχέση: Τα… «καμπανάκια» και τα «μυστικά» για να απελευθερωθείς

Ψυχολογία
Τοξική Σχέση: Τα… «καμπανάκια» και τα «μυστικά» για να απελευθερωθείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα την καταλάβεις αν η σχέση σου είναι τοξική και πως θα φύγεις από αυτήν;

Ναι, οι καβγάδες μεταξύ ενός ζευγαριού αποτελούν - καλώς ή κακώς - αναπόσπαστο κομμάτι μιας σχέσης.

Το θέμα είναι αυτοί οι καβγάδες να μην… ξεφεύγουν, να μην φτάνουν στα όρια της προσβολής, της βίας, της γενικότερης αδιαφορίας και υποτίμησης που - ενδεχομένως - βιώνουμε στη σχέση.

Γιατί τότε, η σχέση... είναι τοξική!

Γιατί είναι τοξικός ο σύντροφος;

Ο σύντροφος μπορεί να είναι τοξικός διότι μπορεί και στο οικογενειακό του περιβάλλον να ζούσε άσχημες στιγμές και να θεωρεί πως η συμπεριφορά αυτή είναι σωστή.

Μπορεί επειδή υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων και να μη ταιριάζει ένα ζευγάρι και δίνει ο ένας στον άλλον δικαιώματα ο σύντροφος να ξεσπάει με αυτό τον τρόπο και αυτό είναι μέγα λάθος.

Όταν κάνεις μια τοξική σχέση πρέπει να φεύγεις από αυτήν και επίσης πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να προσπαθείς να μην ξαναπέσεις σε τοξικό άνθρωπο.

Τοξικός είναι και εκείνος που θα σε γεμίσει τύψεις ή θα σου φορτώσει τα δικά του προβλήματα πάνω σου ή μπορεί να είναι καταθλιπτικός και να πρέπει να τον βοηθήσεις και να σε παρασύρει και σένα σε αυτό.

Διάβασε τι έιναι μια τοξική σχέση, ποια είναι τα προειδοποιητικά της σημάδια, αλλά και πως θα... ξεφύγεις από αυτήν ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News