Ψυχολογία

Χριστούγεννα: Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες

Πως σχετίζεται το στόλισμα με τα υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας

Όσοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα ενθουσιάζονται και προγραμματίζουν ήδη στο μυαλό τους να στολίσουν μέσα στις επόμενες μέρες. Αντίθετα, όσοι μελαγχολούν ή απλώς εκνευρίζονται με τα Χριστούγεννα σκέφτονται ότι πρόκειται για μια αχρείαστη υπερβολή.

Αν ανήκετε στους ανθρώπους της πρώτης «κατηγορίας», υπάρχουν θετικά νέα σύμφωνα με το themamagers.gr.

Η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Amy Morin, υποστηρίζει ότι για πολλούς ανθρώπους, η εποχή των γιορτών και οι παραδόσεις της λειτουργούν σαν ανάμνηση των προσώπων που έχουν χάσει και σαν υπενθύμιση των χαρούμενων στιγμών που πέρασαν μαζί- έτσι νιώθουν ότι έρχονται πάλι κοντά με αυτά τα πρόσωπα, έστω και για λίγο.

Υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας

Σύμφωνα με τον ψυχαναλυτή και ιδιοκτήτη κλινικής Steve McKeown, όσοι στολίζουν το σπίτι τους από νωρίς, εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ευτυχίας και λιγότερο στρες. Ο λόγος είναι ότι ο στολισμός φέρνει αναμνήσεις από τα ανέμελα παιδικά χρόνια, που συνήθως συνδέονται με συναισθήματα χαράς.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στο πότε στολίζει κάποιος το σπίτι του, αλλά ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι η νοσταλγία για τα παιδικά χρόνια και η επιθυμία να αναβιώσουν αυτά τα συναισθήματα, εν μέσω μιας καθημερινότητας με υποχρεώσεις και άγχος. Ο στολισμός είναι ένα μονοπάτι που μας συνδέει με τα θετικά συναισθήματα του παρελθόντος», σημειώνει.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια