Ψυχολογία

Κακοποίηση γυναικών, το δράμα πίσω από τις κλειστές πόρτες

Στην εκπομπή «Ανδριανή» η ψυχολόγος Κυριακή Γιαννουδάκη

Για το δράμα των γυναικών που βιώνουν τη βία από μικρή ηλικία μιλάει η ψυχολόγος Κυριακή Γιαννουδάκη στην εκπομπή «Ανδριανή»

Η κακοποίησε σε βάρος των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που ανθεί δίπλα μας. Τίποτα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να το σταματά ή να το μειώνει. Είναι ένα «τέρας» που το θάβουμε μέσα στα σπίτια μας, στους χώρους της εργασίας μας, στην κοινωνία μας ολόκληρη.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι πολλές. Η αρχή όμως είναι η σωστή ενημέρωση και η απόφαση της κοινωνίας στο σύνολό της να ξεριζώσει τις βίαιες συμπεριφορές.

Η ψυχολόγος Κυριακή Γιαννουδάκη, η οποία έχει αφιερώσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δουλειάς, αλλά και της ζωής της σε θέματα που αφορούν την κακοποίηση σε βάρος των γυναικών, μίλησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV και την Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Η Κυριακή Γιαννουδάκη είναι μία επιστήμονας, η οποία δίνει χρόνο και ψυχή, για την εξάλειψη της βίας των γυναικών, ωστόσο όπως η ίδια εξομολογείται στην Ανδριανή, θέλει κόπο και αγώνα και δεν λύνεται σε μία ημέρα.

Ο δρόμος είναι μακρύς, όπως η ίδια λέει, ωστόσο τώρα μπαίνει ο σπόρος.

Η Κυριακή Γιαννουδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά Κρήτη και δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας σαν σύμβουλος, ψυχοθεραπεύτρια και εμψυχώτρια ομάδων. Οι σπουδές της είναι στην μη κατευθυντική και παρεμβατική ψυχοθεραπεία, στο ψυχοδυναμικό μοντέλο.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην σωματική ψυχοθεραπεία και ασχολείται με το ψυχόδραμα. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης, και παράλληλα εμψυχώνει ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Παρακολουθείστε τα όσα ενδιαφέρονται συζήτησαν με την Ανδριανή για την κακοποίηση σε βάρος των γυναικών:

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια