Σε ποια ηλικία είμαστε πιο ευτυχισμένοι;

Ψυχολογία
Σε ποια ηλικία είμαστε πιο ευτυχισμένοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η… ηλικία της ευτυχίας

Πολλοί θεωρούν ότι η ηλικία που ένας άνθρωπος είναι πιο ευτυχισμένο είναι αυτή της δεκαετίας των 20…

Κι όμως, κάνουν λάθος, καθώς, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η περίοδος κατά την οποία οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι, ανέμελοι και εύποροι είναι άνω των 50 ετών.

Όπως τονίζεται στην έρευνα, πρόκειται για την ηλικία που οι άνθρωποι ταξιδεύουν, ξεκινούν καινούρια χόμπι και μπορούν να περηφανεύονται πως έχουν μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Η έρευνα σε δείγμα 50.000 ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών, έδειξε πως ο μέσος όρος αυτών νοιώθουν πως σωματικά είναι νεότεροι – κατά περίπου τέσσερα χρόνια- και πνευματικά αισθάνονται νεότεροι κατά 10 χρόνια.

Όσοι έχουν περάσει την ηλικία των 50 δηλώνουν πως ο όρος «ηλικιωμένος» θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει μόνο αφού φτάσουν την ηλικία των 77 ετών αλλά και πως πιστεύουν ότι θα ζήσουν μέχρι τα 84.

Επίσης το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε πως απολαμβάνουν τη ζωή κυρίως γιατί έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο τον οποίο διαθέτουν σε διάφορες μη επαγγελματικές δραστηριότητες. Πολλοί επιλέγουν τα ταξίδια ενώ ένας στους πέντε σχεδιάζει να μάθει μια ξένη γλώσσα και ένας στους δέκα θέλει να μάθει να παίζει κάποιο μουσικό όργανο.

Και όπως είπε μια από τις συμμετέχουσες στην έρευνα, ηλικίας 51 ετών: «Απολαμβάνω πολύ περισσότερο τα μικρά πράγματα στη ζωή-εκτιμώ την τέχνη, τη φύση ή απλά να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Στον καναπέ, με ένα τσάι από βότανα, να χαλαρώνω σε υπερθετικό βαθμό και να μην νιώθω ενοχές γι' αυτό».

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News