Ψυχολογία

6 τρόποι για να γίνεις ευτυχισμένος σύμφωνα με το Χάρβαρντ

Τι κατέδειξε η έρευνα με τη συμμετοχή 800 ανθρώπων

Τη «συνταγή» της ευτυχία αναζήτησε το Χάρβαρντ το οποίο στοχεύει να οδηγήσει τους ανθρώπους σε μια πιο χαρούμενη ζωή. Το Πανεπιστήμιο παρακολούθησε 800 ανθρώπους κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών, δηλαδή σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του βίου τους. 

Η έρευνα κατέληξε στα εξής 6 πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και να έχουν πιο ευτυχισμένες ζωές:

1.Οι σχέσεις είναι το παν για την ανθρώπινη ευτυχία και ευεξία. Και ποιο είναι το πλέον συνηθισμένο λάθος; Όταν κάποιες σχέσεις ξεθωριάζουν ή τελειώνουν, δεν καταβάλλουμε προσπάθεια στο να χτίσουμε νέους δεσμούς.

2.Οι δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων είναι σημαντικές για την εξέλιξη μας. Ο τρόπος που «απαντάμε» στις οδυνηρές σκέψεις και συναισθήματα είναι ενδεικτικός για το πώς και πόσο ζούμε.

3.Η προσφορά στους άλλους και η ανάπτυξη μιας κοινότητας μας καθιστά λιγότερο εγωιστές και περισσότερο ευτυχισμένους.

4.Να αποφεύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ. Έτσι εξασφαλίζετε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.  Οι ουσίες και τα οινοπνεύματα δεν βλάπτουν μονάχα σοβαρά την υγεία αλλά και τις σχέσεις.

5.Τα χρόνια της εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά  ευεργετικά. Οι απόφοιτοι του αμερικανικού πανεπιστημίου έζησαν καλύτερα και περισσότερο.

6.Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία οδηγεί σύμφωνα με το economistas.gr σε μια χαρούμενη ενήλικη ζωή που διαρκεί περισσότερο. Το πόσο αγαπηθήκατε ως παιδί είναι σε άμεση συνάρτηση με το πόσο και πως θα ζήσετε.

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια