K. Τζωρτζακάκη: «Σπάστε» τις ψυχρές σχέσεις μέσα στην οικογένεια

Ψυχολογία
K. Τζωρτζακάκη: «Σπάστε» τις ψυχρές σχέσεις μέσα στην οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι ζεσταίνουμε τις ανθρώπινες σχέσεις : «Εγώ σε αγαπώ , ξέρω ότι δεν με συμπαθείς, έλα να τα βάλουμε κάτω και να τα βρούμε» - Μια μοναδική συνέντευξη στην εκπομπή "Ανδριανή"

Η σύμβουλος γονέων Κική Τζωρτζακάκη,  σε μία αφοπλιστική συνέντευξη στην εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV,  με φόντο τις ανθρώπινες σχέσεις και το πόσο δύσκολο είναι τελικά να δεθούμε ουσιαστικά ακόμη και τους πολύ δικούς μας ανθρώπους.  

«Αν θες της βαθιά αυθεντική αγάπη πρέπει να δείξεις μια αυθεντική καλοσύνη για  γλυκάνεις την ψυχή, εκείνου που σε έχει ψυχράνει και δεν σε συμπαθεί, να δουλέψεις με γλυκό και όμορφο τρόπο και αφού κάνεις την υπέρβαση με τον εαυτό σου να βρεθείς με το άτομο που σε έχει πειράζει και να του πεις: Εγώ σε αγαπώ , ξέρω ότι δεν με συμπαθείς, έλα να τα βάλουμε κάτω και να τα βρούμε, αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Τζωρτζακάκη , επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει γιατί αν οι ψυχρές ,τυπικές σχέσεις  είναι στο οικογενειακό περιβάλλον είναι συμφέρον να εξομαλυνθεί η κατάσταση προς όφελος όλης της οικογένειας από τα πιο μικρά ηλικιακά μέλη μέχρι και τα μεγαλύτερα.

Η κ. Τζωρτζακάκη αναφέρθηκε επίσης  στις σχέσεις μεταξύ ζευγαριού αλλά και μητέρας και παιδιού, με την μάνα να είναι υποχρεωμένη να δείχνει άδολη αγάπη στα παιδιά και αυτό επιτυγχάνεται όταν  η αγάπη έχει κανόνες όπως τον σεβασμό. Η μητέρα είναι αυτή που πρέπει να σκεφτεί ότι πρέπει να κάνει τις σωστές κινήσεις, ούτως ώστε να μην προσβάλλει τα παιδιά της , να μην τα θίξει ,να μην τα κάνει να αισθανθούν άσχημα.

Ενώ η συζήτηση με την Ανδριανή Αγγελιδάκη γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν στρέφεται πλέον στους «τολμηρούς» της οικογένειας που έχοντας κάνει εσωτερική ανάλυση, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και βάζουν τα πράγματα στην θέση τους , ακόμη και αν χρειαστεί να επέλθει η ρήξη με τα δικά τους πρόσωπα.

«Δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να αναλώνεται με κακές σχέσεις γιατί η ζωή είναι μία ,δοκίμασα την αγάπη , την ειλικρίνεια δεν βλέπω να διορθώνεται, οπότε αποστασιοποιούμαστε. Υπάρχουν μανάδες τοξικές που δεν θέλουν το καλό της κόρης οι λεγόμενές «ναρκισσιστικές» προσωπικότητες, που τους ενδιαφέρει ο εαυτούλης τους, όχι από κακή πρόθεση αλλά  λόγω κακής κληρονομικότητας, κακή ανατροφής και διάφορους παράγοντες. Σε απορρίπτει συνεχώς σου κάνει κακή κριτική ενώ είσαι και συ μάνα, πες μου τι να την κάνεις. Την αποστασιοποιείς…».

Μια κουβέντα που σπάει τα ταμπού και αφορά την  «αγία» ελληνική οικογένεια με τις υπάρχουσες συνθήκες πολλές φορές να μας προβληματίζουν, να μας κρατούν πίσω και μας στερούν την αληθινή επαφή και επικοινωνία.

Πως αλλάζουν όλα αυτά; Πως μπορούμε από το αίσθημα κενότητα που νοιώθουμε να φτάσουμε στην πληρότητα και την ειλικρίνεια με τους ανθρώπους γύρω μας;

Παρακολουθήστε τη μοναδική συνέντευξη της κ. Τζωρτζακάκη με την Ανδριανή Αγγελιδάκη

Επιμέλεια : Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News